Koumpouriana

14 - 07 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 152 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας    

D Papakostas Επιτέλους!!!

 Τα τελευταία 4 χιλιόμετρα στον λόφο Συκεώνα οδεύουν προς ολοκλήρωση, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 33.000.000€ ο προϋπολογισμός του έργου της παράκαμψης της δύσκολης διαδρομής με στροφές, ανωφέρεια /κατωφέρεια και η εργολαβία ξεκίνησε....

 |. Θυμάμαι τα έργα κατασκευής του κεντρικού δρόμου, που ενώνει την Καρδίτσα με τη Λάρισα (έδρα Περιφέρειας) από την εποχή του Γ.Γ. Θεσσαλίας Γιάννη Καρατζιώτη και Τάκη Βασιλείου (αρχές δεκαετίας 2001).

 Χρειάστηκαν 4 τετραετίες και πλέον για να συνδεθεί η Δυτική Θεσσαλία με τη Λάρισα με ασφαλές σύγχρονο οδικό δίκτυο.

 Οι στροφές και ανηφόρες της Συκεώνας, εν μέσω του απέραντου Θεσσαλικού κάμπου, αποτελούσαν.... "μνημείο" οδικού αναχρονισμού, το "σύνορο" ανάμεσα στην ευημερούσα Ανατολική και την αδικημένη Δυτική Θεσσαλία......

----------------------------------------------

 Τώρα η Θεσσαλία, κατά τη γνώμη μας, πάει να αλλάξει αιώνα....!

 Να εισέλθει στον 21ο...... 138 χρόνια μετά την Απελευθέρωση - 1881 - 2019:

-----------------------------------------------

 √ Με το σημαντικό έργο της παράκαμψης Συκεώνας.

 √ Με τον Ε65, από Λαμία - Ομβριακή, όπου εκτελούνται εργασίες και θα έχουμε Ευρωπαϊκών προδιαγραφών άξονα από Λαμία έως Καρδίτσα και Τρίκαλα, με προοπτική σύνδεσης με την Εγνατία οδό.

 √ Με την ένταξη και χρηματοδότηση του Δρόμου από το Δέλτα έως την πόλη της Καρδίτσας, που εξήγγειλε η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας.

 √ Με την αναβάθμιση - ηλεκτροκίνηση του Σιδηροδρομικού δικτύου έως Καλαμπάκα κ.α.

 ||. Όμως για να σπάσει ο οδικός αποκλεισμός, για να γίνει η ισχυρή Θεσσαλία ισότιμη Περιφέρεια με εκείνες της Ευρώπης, απαιτούνται να στραφούν τα φώτα και προς την Ορεινή αποκλεισμένη Δυτική Θεσσαλία - η οποία έχει πλουσιότατους φυσικούς πόρους για όλη την Περιφέρεια (Νερά - Αέρα - Κλίμα) - με έργα πνοής:

 1. Βελτιωση της Διαπεριφερειακής σημασίας Επαρχιακής οδού "Καρδίτσα - Μουζάκι - Τύμπανος - Αργιθέα - Γέφυρα Κοράκου /έργα Συκιάς Αχελώου - Άρτα" (συνολικού μήκους 162 χλμ.).

 Η κάκιστη επικίνδυνη Βατότητα, ιδίως από Ελληνικά Άγιο Μηνά έως Κοράκου - περί τα 20 Χλμ., δεν τιμά, ούτε τις έως τώρα Κυβερνήσεις Έχουν περάσει πέντε μεγάλα Ευρωπαϊκά Πακέτα.....

 Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει το πρόβλημα.....

 2. Χρηματοδότηση της οδικής Σήραγγας Τυμπάνου από το ΠΔΕ Υπουργείου Υποδομών, άμεσα. Κόστους περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

 Η σύνδεση της Θεσσαλίας με τα προς ολοκλήρωση έργα μερικής Αξιοποίησης νερών άνω ρου ποταμού Αχελώου, το φράγμα / Υδροηλεκτρικό Συκιάς, την κοιλάδα Αχελώου (νέο Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου), με την Άρτα και Ήπειρο πρέπει να γίνει ο επόμενος στόχος της κοινής δράσης Θεσσαλών και Ηπειρωτών!

 Για άρση ανισοτήτων και παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

 Η Ορεινή Αργιθέα είναι το οικολογικό απόθεμα της Θεσσαλίας!

 3. Ασφαλτόστρωση Διαπεριφερειακών συνδέσεων, λίγων χιλιομέτρων που έχουν απομείνει .... Χωματόδρομοι επικίνδυνης Βατότητας.

 Α. Από Βραγκιανά Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας Θεσσαλίας έως Ρόγκια - Φελίκι - Κέδρα Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας (6 Χλμ.), με έτοιμη τη μελέτη, τα περιβαλλοντικά και τον Φάκελο του σημαντικού έργου.

 Β. Από Αργύρι έως Γέφυρα Καταφυλλίου όρια Αιτωλοακαρνανίας (5 Χλμ.).

 √ Οι δημότες, οι μαθητές που μετακινούνται σε Χωματόδρομους, οι κτηνοτρόφοι, όλοι οι Αργιθεάτες και Αγραφιώτες Ευρυτανίας - αναμένουμε την εξαγγελία του Περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστού και την επιτόπια επίσκεψη του, στα Βραγκιανά και τα χωριά Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας Θεσσαλίας.

 |||. Η εδαφική κοινωνική οικονομική ψηφιακή σύγκλιση και συνοχή αποτελούν Συνταγματικές δεσμεύσεις και βασική αποστολή για κάθε Κυβέρνηση, Αυτοδιοικητική Αρχή και τα Ευρωπαϊκά όργανα, βάσει των Συνθηκών και του ελληνικού Συντάγματος (άρθρο 101 - 4).

 |V. Θεσσαλία είμαστε ΟΛΟΙ! Από την κοιλάδα Αχελώου, την Αργιθέα έως το Πήλιο, την Αλόννησο, την Ελασσόνα, τη Μεσοχώρα Τρικάλων, τα Μετέωρα.....

 Αστικά κέντρα - κωμοπόλεις - Ορεινοί - Πεδινοί - Νησιώτες.....

 *Με ισχυρή κοινή Θεσσαλική Συνείδηση και μαχητικότητα, μπορούμε να τα πετύχουμε! Είναι μοναδική η συγκυρία!

Δημήτρης Παπακώστας

(Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας 1991 - 2019)

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα