s70 smart

Koumpouriana

30 - 03 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Όπως μας ενημερώνουν έγκυρες Ευρυτανικές ιστοσελίδες, το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο ορεινό Ραπτόπουλο Απεραντίων Ευρυτανίας (έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Ασπροποτάμου)/ 90 χλμ. από Καρπενήσι), τελικά θα λειτουργεί στο εξής για 2 μέρες τη βδομάδα, αντί για πενθήμερο.

 |. Η Διοίκηση της ΕΤΕ δεν άκουσε τελικά τις διαμαρτυρίες φορέων και του τοπικού Δημάρχου Αγράφων, απλά τοποθέτησε ΑΤΜ στο Ραπτόπουλο, προς εξυπηρέτηση των κατοίκων, των συνταξιούχων, των κτηνοτρόφων, των υπαλλήλων, των εκπαιδευτικών, των γιατρών κ.λπ.

 Σημειωτέον ότι το κατάστημα ΕΤΕ Ραπτόπουλου Αγράφων Ευρυτανίας, λειτουργεί επί δεκαετίες και είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή του Ορεινού όγκου, των Θεσσαλικών και των Ευρυτανικών Αγράφων.

 ||. Η Κυβέρνηση και τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται βάσει του Συντάγματος (άρθρο 101 παρ.4) & της νομοθεσίας - ελληνικής και ευρωπαϊκής, να εξασφαλίζουν συνθήκες παροχής καθολικών Υπηρεσιών σε όλη την Επικράτεια και ιδιαίτερα στις απόμακρες δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές & μικρονησιωτικές.

 Ολοκληρωμένο σύστημα και όχι.... μεσοβέζικα ημίμετρα!

 * Σήμερα που όλο το χρήμα διακινείται μέσω τραπεζών, οφείλουν και οι 4 συστημικές τράπεζες - όχι όλα τα βάρη στην Εθνική - να συνεργαστούν, να διασυνδεθούν και να μοιραστούν το κόστος λειτουργίας καταστημάτων σε ορεινές περιοχές, όπου ζει κόσμος, συναλλάσσεται και κυκλοφορεί.

 |||. Το νέο ΑΤΜ για να εξυπηρετήσει πρέπει να είναι επαρκώς και τακτικά εφοδιασμένο με χαρτονομίσματα.

 Εάν έχει επάρκεια χρημάτων, εξυπακούεται ότι πρέπει να φυλάσσεται καλά.

 Ερώτημα: Έχει τη δυνατότητα η τοπική Αστυνομία να εξασφαλίσει τη φύλαξη;

 * Δεν γνωρίζουν οι κ.κ. Τραπεζίτες την υποστελέχωση και ότι ήδη έχουν κλείσει προ καιρού τα τοπικά αστυνομικά τμήματα στα ορεινά χωριά μας;

 1. Είχαμε προτείνει μια μέση λύση - έναν λογικό συμβιβασμό:

 Τη λειτουργία για 4 μέρες τη βδομάδα (από 5).

 2. Προσθέτουμε: Οι άλλες Τράπεζες (Πειραιώς - Άλφα - Eurobank) να ιδρύσουν στη γειτονική κοινότητα μας, τα Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας (20 Χλμ. από Ραπτόπουλο) με τετραήμερη - ή τριήμερη λειτουργία, ώστε να καλύπτονται (εναλλάξ) όλοι οι κάτοικοι των ορεινών Δήμων, Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας (Θεσσαλικά Άγραφα) & Αγράφων Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας.

 3. Είναι άλλο να μετακινείται κάποιος στο Καρπενήσι (90 Χλμ.) ή Μουζάκι Καρδίτσας (70 - 85 χλμ.) για ανάληψη χρημάτων και τραπεζικές συναλλαγές και λιγότερο κοστοβόρα η μετακίνηση σε απόσταση 20 - 30 χλμ.

 |V. Λόγω της Συνταγματικά κατοχυρωμένης Ορεινότητας η Πολιτεία άμεσα υποχρεούται να λάβει τα αναγκαία μέτρα.

 Όπως επιδοτεί τις άγονες γραμμές προς μικρά, απόμακρα νησιά, το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής (130 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, για δρομολόγηση πλοίων από ΠΔΕ Υπουργείου), να υπάρξει κονδύλι και για την Τραπεζική εξυπηρέτηση, αλλά και την τακτικότερη Συγκοινωνία από τα αστικά κέντρα προς τα χωριά της ορεινής ενδοχώρας.

 V. Διαφορετικά, όπως βρέθηκε λύση, αξιόπιστη και αποτελεσματική, μέσω των ιδιωτικών πρακτορείων ΕΛΤΑ, να υπάρξει ανάλογη και για τις τραπεζικές συναλλαγές και την προσιτή Συγκοινωνία.

 Με Συνεργασία Κράτους - Δήμων - Περιφέρειας και Ιδιωτικού Τομέα (Τραπεζών/ ΚΤΕΛ/τοπικών Επαγγελματιών).

 * Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι και δικαιούνται τα βασικά σύγχρονα αγαθά.

 * Εκτός αν πολιτική του Κράτους, των Τραπεζών είναι να ερημώσουν τελείως τα ορεινά και να μαζευτεί όλος ο κόσμος στις πόλεις, ως .... εσωτερικοί πρόσφυγες ή μετανάστες.....

 Ευελπιστούμε, η νέα κυβέρνηση να αντιληφθεί το μείζον πρόβλημα της αποψίλωσης βασικών υπηρεσιών στην ορεινή Ελλάδα, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα!

 Η εδαφική - κοινωνική - οικονομική - ψηφιακή σύγκλιση και Συνοχή, αποτελεί ρητή υποχρέωση των κυβερνήσεων βάσει της Συνθήκης για την λειτουργία της Ε.Ε.

-------------------

 Σημείωση: Να συγχαρούμε θερμότατα τα παιδιά και τις άξιες εκπαιδευτικούς για τις όμορφες προσκλήσεις και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των μονοθέσιων σχολείων στο Αργύρι και Ανθηρό Αργιθέας!

 Είναι ο’ τι πιο ελπιδοφόρο και ευχάριστο διαθέτει η Ορεινή Πατρίδα μας!

 Επίσης, τους γονείς, τις τοπικές κοινωνίες και το Δήμο για τη στήριξη τους!

 Να συγχαρούμε και τη Δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής για τη χορήγηση επιδόματος 1000€ σε κάθε νεογέννητο από την 1 - 1 - 2020.

 Ας εξετάσει το Δ.Σ. Αργιθέας τη χορήγηση ειδικής ενίσχυσης σε όλα τα παιδιά των χωριών μας που φοιτούν στα ορεινά Σχολεία.

 * Συναφές επίδομα έχει δοθεί - Δημογραφικό βραβείο 500€ σε κάθε νεογέννητο - στο Δήμο Αχελώου, αρχές δεκαετίας 2001.

 * Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα με υγεία δύναμη και επιτυχίες!

Δημήτρης Παπακώστας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα