Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

01 Agiasmos Ydaton stin Templa Την Δευτέρα 6η Ιανουαρίου 2019 ώρα 11:30 π.μ. ο Δήμος Αγράφων διοργανώνει για πρώτη φορά τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Γέφυρα Τέμπλας. Εκεί στα όρια των δημοτικών ενοτήτων Ασπροποτάμου και Ινάχου του δήμου Αμφιλοχίας, θα γίνει ο Αγιασμός των υδάτων και η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Αχελώο ποταμό.

 Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης προγραμμάτισε την εκδήλωση έτσι ώστε να καλύψει τρεις Δημοτικές ενότητες του Δήμου του. (Αγράφων - Φραγκίστας - Ασπροποτάμου).

 Κάτοικοι των ακραίων χωριών του Ορεινού Βάλτου, άμεσα προσκείμενα στην κοιλάδα του Αχελώου, Περδικάκι, Βρουβιανά και Αυλάκι, θα συν-εορτάσουν την μεγάλη αυτή θρησκευτική τελετή μαζί με τους κατοίκους των χωριών του Ασπροποτάμου.

 Η γέφυρα της Τέμπλας ενώνει τα τελευταία εκατό χρόνια τους δύο δήμους και με την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας γέφυρας η πρόσβαση προς την Ευρυτανία θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Έτσι οι επισκέπτες θα μπορούν να ταξιδέψουν με μεγάλα τουριστικά λεωφορεία στην πανέμορφη περιοχή της Ευρυτανίας.
Φωτογραφίες: Απόστολος Κων. Καρακώστας. (Οι φωτογραφίες της γέφυρας Τέμπλας και του καλλιτεχνικού συγκροτήματος του Γιώργου Ιωάννου, (μπουζούκι), Γιώργου Μπαγιώργου (κιθάρα), Λιάνας Μπαγιώργου και Ανδρέα Σελιμά (τραγούδι) είναι από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής που οργάνωσε κατά μήκος της κοιλάδας του Αχελώου η Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου με συντονίστρια την κα Παρθενία Χαρίτου).
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_002_I_Tsiakalou.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα