s70 smart

Koumpouriana

01 - 04 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 25 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Πολλές ειδήσεις στο σημερινό Δ.Σ. ΚΕΔΕ (22-1-2020).

 |. Ο νέος πρόεδρος ΚΕΔΕ Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε το σώμα για τη συνάντηση με προέδρους 13 ΠΕΔ της χώρας.

 √ Για το νέο ΕΣΠΑ, το μεταναστευτικό ζήτημα, τον εκλογικό νόμο και την εν εξελίξει ανακατανομή των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης.

 ||. Θέμα στο Δ.Σ. και τα ζητήματα εφαρμογής του άρθρου 32 ν.4483/2017, που προβλέπει την ειδική επιδότηση - κινητροδότηση των δημοτικών υπαλλήλων, των γιατρών, των εκπαιδευτικών κλπ που εργάζονται σε ορεινούς Δήμους και νησιωτικούς.

 √ Έχει προκύψει σοβαρό θέμα με την κινητικότητα των υπαλλήλων, ελάχιστοι δηλώνουν επιθυμία να εργαστούν σε Δήμους.

 Ιδιαίτερα οι Απόμακροι δυσπρόσιτοι Ορεινοί και άγονοι νησιωτικοί απειλούνται με πλήρη αποψίλωση Υπηρεσιών....Οι συνθήκες βαριές, το κόστος μεγάλο.....

 |||. Ως γνωστόν, το Δ.Σ. της ορεινής Αργιθέας με την υπαρ. 152/2017 απόφαση του έχει εγκρίνει ειδική ενίσχυση ύψους 160€/ μηνιαία [πέραν του Επιδόματος των 400€ που θέσπισε το Υπουργείο Υγείας/2016) υπέρ των μόνιμα υπηρετούντων γιατρών στα άγονα ιατρεία της περιοχής μας.

 √ Επίσης, ενέκρινε πίστωση εως10.000€ ετήσια, για δαπάνες θέρμανσης, συντήρησης των Απόμακρων Ιατρείων, που προβλέπεται ρητά από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

 * Δυστυχώς η απόφαση.... μπήκε στις ... "ελληνικές καλένδες", δεν εφαρμόστηκε με πολιτική ευθύνη της τότε Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου (2017-2019).

 Ποτέ δεν εστάλη στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για τα περαιτέρω....

 Η επίκληση γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, η ευθυνοφοβία των αρμοδίων, στέρησε τον ορεινό Δήμο Αργιθέας από ένα σοβαρό κίνητρο για προσέλκυση άξιων γιατρών στα χωριά μας.

 * Η νέα Δημοτική αρχή, το νέο Δ.Σ. σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο Δ.Σ. ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Θεσσαλίας, αλλά και την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας μπορεί να ενεργοποιήσει την πρωτοποριακή απόφαση, που βοηθά στο οξύ πρόβλημα της στελέχωσης των ορεινών Ιατρείων μας υπέρ των υπερηλίκων και παιδιών.

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ας εξετάσει την συμβολή της, όπως έχουν ήδη κάνει άλλες Περιφέρειες .....

 Εδώ, τίθεται και το αίτημα για τακτικότερη Συγκοινωνία ΚΤΕΛ ή Δημοτικών οχημάτων προς και από το Δήμο Αργιθέας (έδρα νομού Καρδίτσας).

 |V. Ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΕ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε σχέση με χωροθέτηση των Δομών Προσφύγων και Μεταναστών στην ηπειρωτική Χώρα: "Δεν διοικούν την Ελλάδα οι Δήμαρχοι...", τόνισε:

 √ "Δεν διοικούν οι Δήμαρχοι πράγματι... όμως οι Δήμαρχοι κινούνται μέσα στον κόσμο, έχουν την ευθύνη των τοπικών κοινωνιών και λογοδοτούμε καθημερινά.

 Δικαιούμαστε ενημέρωση....." (Πηγή:localit.gr).

 √ Για το νέο ΕΣΠΑ ζήτησε σεβασμό από το Υπουργείο Ανάπτυξης προς την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και ενεργό συμμετοχή των Δήμων σε πόρους και εντάξεις έργων.

 √ Για το νέο εκλογικό σύστημα, είπε, μπορεί να περιμένει....

 √ Για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων η ΚΕΔΕ βαδίζει σε Συνέδριο και εργάζεται για την επεξεργασία τεκμηριωμένων προτάσεων.

 V. Το Δ.Σ. ΚΕΔΕ επέλεξε τους προέδρους και αντιπροέδρους όλων των Επιτροπών .

 Πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών περιοχών ορίστηκε ο Δήμαρχος Ανωγείων Κρήτης Σ. Κεφαλογιάννης και Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου.

 Συγχαίρουμε θερμά και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της ανάδειξης της Ορεινότητας - ως κρίσιμου και Συνταγματικά κατοχυρωμένου συγκριτικού πλεονεκτήματος των περιοχών που διεκδικούν εδαφική κοινωνική οικονομική και ψηφιακή Συνοχή.....

 √ Ίδρυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ορεινών περιοχών (όπως έγινε για τους νησιωτικούς).

 √ Εξάλειψη του φαινομένου των Χωματόδρομων κάκιστης βατότητας.

 √ Άρση κοινωνικού οικονομικού ψηφιακού αποκλεισμού.

 √ Ειδικές ενισχύσεις από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ υπέρ Απόμακρων ορεινών Δήμων και άπορων αδύναμων συμπολιτών και μαθητών δυσπρόσιτων σχολείων.

 * Επί των απόψεων του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Προέδρου ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι μάλλον συγκλίνουν.

 Η Πολιτεία, η Κυβέρνηση έχει τον πρώτο κυρίαρχο λόγο, όμως και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ενημερώνονται έγκαιρα και πλήρως....

 * Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου δεν... πάει άλλο και όλοι οι Έλληνες έχουμε χρέος να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης και βάρους που μας αναλογεί!

 Ήδη έχουμε δημοσιοποιήσει τις απόψεις μας, πρόσφατα.....

Δημήτρης Παπακώστας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα