Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει η Μαριάννα Αποστόλου

07 Seksoualiki ygiini Το 4ο ΓΕΛ Τρικάλων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συνεχίζει τις δράσεις που αφορούν την υγεία όλων μας. Αναζητώντας κατάλληλη και έγκυρη πληροφόρηση για θέματα σεξουαλικής υγείας απευθυνθήκαμε σε επαγγελματίες υγείας του Υπουργείου Υγείας για την ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών μας «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία» που συνδιοργανώνεται με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκπαιδευτική
εκδήλωση για την ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Λυκείου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγωγής υγείας που συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Προσήλθαν οι νοσηλεύτριες λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ.κ. Καταφυγιώτη Βασιλική και Κατσή Χριστίνα και πραγματοποίησαν ομιλία με θέμα τις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις και την Αντισύλληψη στην εφηβεία, θεματικές ενότητες του Β΄ Θεματικού Άξονα του προγράμματος αγωγής υγείας που απευθύνεται στο μαθητικό πληθυσμό με τίτλο: «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία».

 Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τις πλέον έγκυρες πηγές πληροφόρησης καθώς και να διατυπώσουν απορίες που τους απασχολούν. Το σχολείο μας επιδιώκει να προωθεί τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, ιδιαίτερα σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις νοσηλεύτριες του Γραφείου Ελέγχου & Πρόληψης Λοιμώξεων του Γ.Ν. Τρικάλων για τη συνεργασία, την ωραία παρουσίαση και την αναλυτική περιγραφή που άγγιξαν τα παιδιά και προκάλεσαν πλήθος ερωτήσεων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματικά κάλυψαν ένα μεγάλο κενό που αφορά τις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις και την Αντισύλληψη στην εφηβεία.

Αποστόλου Μαριάννα, MSc, M.A, Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας

Διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων-Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

 

  Θα μας βρείτε και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_005_DSC_0366.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα