Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Ανακοίνωση του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνίτσας

Logo EPOS Krinitsas Δευτέρα 12-07-2021: Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνίτσας, Μαριάννα Αποστόλου και ο Αντιπρόεδρος Στέφανος Τσόγιας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Θωμά Παπασίκα και έθεσαν τις προτάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν άμεσα, αλλά και μελλοντικές προτάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όχι μόνο των κατοίκων της Κρηνίτσας, αλλά και των κατοίκων των διπλανών χωριών.

 Πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η δημιουργία «Μουσείου Παιδείας» στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Κρηνίτσας, το οποίο από το 2011 παραμένει κλειστό καθώς οι μαθητές /μαθήτριες της Κρηνίτσας φοιτούν πλέον στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοπύργου.

 Μετά την ολοκλήρωση του «Μουσείου Παιδείας» ο Σύλλογος προγραμματίζει μια τιμητική εκδήλωση αφιέρωμα στον κάθε Δάσκαλο και κάθε δασκάλα που έβαλε ένα λιθαράκι στις γνώσεις και στον χαρακτήρα κάθε Κρηνιτσιώτη και κάθε Κρηνιτσιώτισας, κάθε παιδιού-μαθητή/μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου Κρηνίτσας .

 Ήδη το Δ.Σ. υπέβαλλε αίτημα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) το οποίο έγινε δεκτό για να μας γνωστοποιήσει τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών υπηρέτησαν στο Δημοτικό Σχολείο Κρηνίτσας. Ελπίζουμε τα οικονομικά μας να επιτρέψουν τη δυνατότητα να χαράξουμε σε μια στήλη τα ονόματα αυτών των εκπαιδευτικών (ανδρών και γυναικών) για να τους τιμήσουμε για την προσφορά τους. Η δημιουργία «Μουσείου Παιδείας» δρομολογήθηκε με τον κ. Παπασίκα, την ήρεμη δύναμη του Δήμου, ο οποίος εντός των ημερών θα επισκεφτεί τον χώρο για να εκτιμήσει τη δημιουργία του.

 Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος Στέφανος Τσόγιας έθεσε δυο πολύ σημαντικά θέματα στον Δήμαρχο α) τη δημιουργία κυκλικού κόμβου που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων και μάλιστα άμεσα θα έχουμε απάντηση πως θα μπορέσει να υλοποιηθεί εάν είναι έργο του Δήμου ή της Περιφέρειας και β) τη σήμανση δρόμου για ποδήλατο βουνού που θα ενώνει το «περιαστικό άλσος του Προφήτη Ηλία» με το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου της Κρηνίτσας. Μια περιμετρική διαδρομή 10-15 χιλιομέτρων θα δώσει τη δυνατότητα στους λάτρεις του ποδηλάτου βουνού να αθλούνται να απολαμβάνουν τη θέα και να είναι ασφαλείς σε μια πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της Πόλης των Τρικάλων. Η ιδέα θεωρείται υλοποιήσιμη χωρίς μεγάλο κόστος και ελπίζουμε ο Δήμαρχος να βρει τρόπο για την υλοποίησή της.

 Η συνέχεια της συζήτησης αφορούσε το ζήτημα της δημιουργίας ποδηλατοδρόμου «Κρηνίτσα - Τρίκαλα» που έθεσε πάλι η Πρόεδρος Μαριάννα Αποστόλου καθώς ο ποδηλατόδρομος θα αποτελέσει κίνητρο «χρήσης ποδηλάτου» για δεκάδες μαθητές και εργαζόμενους καθώς με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου οι ποδηλάτες θα μετακινούνται με ασφάλεια. Η χρήση του ποδηλάτου θεωρούμε ότι θα αποτελέσει λύση στην αειφορική μετακίνηση αλλά και την κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς το ποδήλατο απαιτεί μηδαμινό χώρο στάθμευσης, ενώ παράλληλα δε μολύνει το περιβάλλον με κανένα τρόπο. Έτσι λοιπόν η μετακίνηση, η άσκηση και η ψυχαγωγία που είναι το τρίπτυχο μια ποιοτικής ζωής ελπίζουμε να βοηθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, που είναι λάτρης του ποδηλάτου, να καλοσκεφτούν και να βρουν τον τρόπο για ένα νέο ποδηλατόδρομο.

 Ευχαριστήσαμε τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Θωμά Παπασίκα με την ελπίδα ότι οι σκέψεις μας θα αποτελέσουν την συνέχεια των έργων της Κρηνίτσας, που άρχισε με την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας και του Κοινοτικού Γραφείου της Κρηνίτσας.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Μαριάννα Αποστόλου

             

Ο Αντιπρόεδρος

Στέφανος Τσόγιας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_045_Sto_fragma_Argyriou1.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα