Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

 Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Δ. Αργιθέας Γεωργίου Σακελλάρη και των Δημοτικών Συμβούλων Βασιλείου Καρανίκα και Ιωάννη Τσιάκαλου συνεδρίασαν από κοινού τα Τοπικά Συμβούλια Αργυρίου και Καταφυλλίου την 1η Αυγούστου 2011 με θέματα:

  1. Το δρόμο Νεοχώρια Βραγκιανών – Αργύρι
  2. Τις δύο μελέτες του προγράμματος «Πίνδος» που αφορούν τους δρόμους:

             α. Αργύρι – Γέφυρα Καταφυλλίου, όρια  Ν. Αιτωλοακαρνανίας,

             β. Βραγκιανά – Ρόγκια, όρια Ν. Ευρυτανίας

 Σε κοινή, ομόφωνη απόφαση τους, τα Τ. Σ. εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους προς τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο για το μηδενικό έργο των εργολαβιών που είχαν ανατεθεί και τη στασιμότητα των διαδικασιών για την ανάθεση των υπολοίπων έργων.

 Συγκεκριμένα αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους:

 «Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Τσιάκος μας ενημέρωσε ότι η υπηρεσία τους κήρυξε έκπτωτο από 01/08/2011 τον κ. Καρατζούνη που είχε την πρώτη εργολαβία «Νεοχώρια Βραγκιανών – Καταφύλλι».

 Όσον αφορά τη δεύτερη εργολαβία από Καταφύλλι έως Αργύρι μας πληροφόρησε ότι δεν έχει συνεδριάσει ακόμα η επιτροπή του άρθρου 18 Ν. 2218/1994 για να εξετάσει την ένσταση της εργολαβίας αυτής και επίσης ότι οι δύο μελέτες δεν τους έχουν ακόμα κατατεθεί.

 Μετά από όλα αυτά κρίθηκε επιτακτική και αναγκαία η συνεδρίαση των Τοπικών Συμβουλίων. Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας μιας και ο προβληματισμός και η αγανάκτηση των κατοίκων είναι έκδηλη και έντονη αφού το έργο της πρώτης εργολαβίας, μετά από 17 μήνες σύμβασης, είναι μηδενικό».

 Στη συνέχεια αναφέρουν την ταλαιπωρία των κατοίκων “που επιμένουν να κρατούν ζωντανή την περιοχή” αλλά και την δυσκολία προσέγγισης των διαφόρων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

 Και συνεχίζουν: «Ο προβληματισμός μας συνεχίζεται και για τη δεύτερη εργολαβία, η ένσταση της οποίας δεν έχει συζητηθεί ακόμα από την επιτροπή του άρθρου 18 Ν. 2218/1994. Εύλογα τίθεται το ερώτημα από όλους μας: Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να συζητηθεί μια ένσταση; Μήπως κάποιοι μας εμπαίζουν;»

 Τέλος αφού αναφέρουν και το θέμα των δύο μελετών του προγράμματος «Πίνδος», κλείνουν το υπόμνημα διαμαρτυρίας τους ως εξής:

 «Απαιτούμε άμεση και έγγραφη απάντηση για την πορεία και την εξέλιξη όλων των παραπάνω. Απαιτούμε την εύκολη πρόσβαση  στα αστικά κέντρα, στα νοσοκομεία και στις κάθε είδους υπηρεσίες. Απαιτούμε καλύτερη ζωή για εμάς  και τα παιδιά μας. Με λίγα λόγια απαιτούμε τα αυτονόητα.

 Ο αγώνας μας και οι διαμαρτυρίες μας θα συνεχιστούν μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Απόφασή μας η προσωπική επαφή μαζί σας στα γραφεία σας.»

 Τη διαμαρτυρία υπογράφουν:

 Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αχελώου Γεώργιος Σακελλάρης και

 Οι Πρόεδροι Τ. Σ. Αργυρίου, Καταφυλλίου

 Ηλίας Παναγιώτου και

 Στυλιανός Τσιάκαλος

 Το katafylli.gr είναι στο πλευρό του αγώνα τον Τοπικών Συμβουλίων, του Αντιδημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και όλων των τοπικών αρχών για την προώθηση τον λύσεων στα χρόνια προβλήματα που δεν βρίσκουν τη λύση τους εδώ και πολλά χρόνια με διάφορες προφάσεις και κωλυσιεργίες από την πλευρά των εκάστοτε υπευθύνων.

 Εμείς θα αναφέρουμε εδώ και ένα επιπλέον πρόβλημα. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, τα παιδιά σχολικής ηλικίας από τα Βραγκιανά και το Καταφύλλι θα μεταφέρονται στο Αργύρι γιατί τα δύο Δημοτικά Σχολεία καταργήθηκαν. Ας λάβουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι τους κινδύνους για τα παιδιά κατά τους χειμερινούς μήνες γιατί ο καιρός ούτε “έκπτωτος κηρύσσεται”, ούτε οι βροχές, τα χιόνια και ο πάγος περιμένουν την απόφαση της κάποιας επιτροπής για να πέσουν.

 Και δύο ερωτήματα:

  • Οι υπεύθυνοι που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις γνωρίζουν τις συνθήκες μεταφοράς των παιδιών ηλικίας 6 – 12 χρονών σε τέτοιες αποστάσεις και τέτοιες συνθήκες;
  • Οι υπεύθυνοι για την κατασκευή των έργων λαβαίνουν υπόψη τους τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα των έργων υποδομής;

Σημείωση: Η έντονη γραφή στη λέξη: Απαιτούμε (3), εφαρμόστηκε από το συντάκτη του άρθρου.

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_005_DSC_0123a.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα