Ela na paiksoume

Koumpouriana

03 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Σύμφωνα με τα επίσημα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ ο Δήμος ορεινής Αργιθέας - των 20 κοινοτήτων - έπιασε τον πατριωτικό στόχο των 3515 ατόμων που έχουν στενούς δεσμούς με τον Τόπο τους στην πρώτη ψηφιακή - αντικειμενική Γενική Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών του 2021.

 • Για πρώτη φορά έγινε καταγραφή δίκαιη και με σύγχρονα κριτήρια αντί του έως 2011 αναχρονιστικού κριτηρίου του μόνιμου - του ατόμου που θα βρισκόταν σπίτι την ημέρα που θα περνούσε ο απογραφέας...

 • Χάρι στον καλό συντονισμό όλων: Τομεαρχών - Απογραφέων που βοήθησαν καθοριστικά και αξίζουν έπαινο

και τιμές, των Αιρετών όλων των παρατάξεων, της Δημ. Αρχής και των δημοτών που αγαπούν την πατρίδα τους, ο στόχος συγκράτησης της δημογραφικής συρρίκνωσης επιτεύχθηκε!!!

 ^ Οι Αργιθεάτες απέδειξαν άλλη μια φορά την σχέση αγάπης με τα πάτρια εδάφη, τη Γη των προγόνων.

 ^ Έχουν καταγραφεί: 3515 Αργιθεάτες.

 Είμαστε βέβαια πολύ περισσότεροι!

 @ Το 2019 στις Τοπικές Εκλογές ψήφισαν: 3400 ενεργοί δημότες - συν οι δικαιολογημένα απέχοντες και τα παιδιά έως 17 ετών, σίγουρα ξεπερνούμε τους 5000 Πατριώτες!

 • Ο αριθμός των 3515 ατόμων είναι συμβατός και με τον αριθμό κατοικιών που δηλώθηκαν, τις παροχές ρεύματος - ύδρευσης.

 @ Συνεπώς: αδιαμφισβήτητο αναντίρρητο το αποτέλεσμα της Γενικής Ψηφιακής Απογραφής Πληθυσμού της καινοτόμας Αρχής -της Ελληνικής Στατιστικής ΕΛΣΤΑΤ.

 ^ Ο Δήμος Αργιθέας δικαίως πέτυχε την τοπική του αυτονομία από το 2010 (Καλλικράτη), είναι ένας δυναμικός ορεινός ΟΤΑ με ικανό πληθυσμιακό μέγεθος -3515- όταν υπάρχουν και λειτουργούν νησιωτικοί δήμοι των 250 δημοτών (Γαύδος) - 800 (Τήλος) κλπ με έως 2000 δημότες (Σίκινος - Οινούσες).

 ^ Σύντομα θα έχουμε τα αναλυτικά στοιχεία ανά κοινότητα.

 • Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω στην νέα πραγματικότητα, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική - Θεσσαλονίκη (άνω των 4.500.000 απογραμμένους) ήτοι το 40% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ούτε οι 50 έδρες νομών...

 ^ Όλοι δικαιούνται σύγχρονες υποδομές - εδαφική κοινωνική συνοχή βάσει και άρθ 101 Σ - ψηφιακά δίκτυα γρήγορο Ίντερνετ υγεία απασχόληση, επενδύσεις!

 ^ Κατανομή των κρατικών πόρων με δίκαια σύγχρονα κριτήρια - όχι το ξεπερασμένο πληθυσμιακό του δήθεν «μόνιμου», αλλά με βάση την χρόνια υστέρηση και τους φυσικούς πόρους που διαθέτει η κάθε περιοχή!!!

 ^ Η Βουλή, τα κόμματα να ξαναδούν τον μη αποδεκτό αντιαυτοδιοικητικό εκλογικό νόμο -4804/21- στην κατεύθυνση ενίσχυσης της συμμετοχικότητας και ενδοδημοτικής αποκεντρωτικής λογικής.

 • Η Αργιθέα κέρδισε μια κρίσιμη μάχη!

 Συνεχίζεται ο πόλεμος για ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη με πατριωτική ενότητα!!!

 • Πρώτα το γενικό τοπικό συμφέρον...

Δημήτρης Παπακώστας 19-7-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
1.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα