Ela na paiksoume

Koumpouriana

03 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 107 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

01 SOS Acheloos Valley Θα ακουστεί η κραυγή απόγνωσης των συμπολιτών μας της Κοιλάδας του Αχελώου που δεν θέλουν να ξεριζωθούν, να πνιγούν με το ζόρι…… χάριν ιδιωτικών συμφερόντων.

 ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ την Συντονιστική Οργανωτική επιτροπή της Ημερίδας Ευχόμενοι καλή επιτυχία. Η Παρουσία του καθηγητή κ. Μπάλια και των υπολοίπων ομιλητών θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική για τις επιπτώσεις του έργου.

 ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕκαι στηρίζουμε την ημερίδα αυτή που θα σημάνει για την Αργιθέα και ολόκληρη την Κοιλάδα

του Αχελώου την απαρχή εναντίωσης στα σχέδια μερικών που βάλθηκαν να καταστρέψουν τον τόπο μας, τις ρίζες μας, τις μνήμες μας, την Ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την φύση μας, την κληρονομιά των παιδιών μας.

 Η Αξιέπαινη αυτή προσπάθεια των θιγομένων από το φράγμα Αυλακίου είναι η ελπίδα όλων μας .Είναι η ελπίδα του τόπου μας.. Δείχνει ότι δεν είναι όλα αυτονόητα .Ότι δεν είναι όλοι λάτρεις του σύγχρονου ΄΄Ραγιαδισμού΄΄ και της υποτέλειας αλλά έχουν τη δύναμη της θέλησης να αντισταθούν χωρίς υποχωρήσεις και συνδιαλλαγή. Δείχνει ότι δεν είναι όλοι χειρίσιμοι στην εποχή της κατάλυσης αξιών και αρχών. Υπάρχουν αυτοί που κάθε φορά λένε το μεγάλο ΟΧΙ όταν χρειαστεί. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτές τις πρωτοβουλίες που έρχονται να ενωθούν με τις δικές μας πρωτοβουλίες που μοναδικό στόχο έχουν να σώσουμε την Κοιλάδα του Αχελώου από ΄΄νύχια γαμψά ΄΄ παντός είδους.

 Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε άκριτα κατά των ΑΠΕ αλλά κατά των καταχραστικών και καταστροφικών μεθόδων σχεδιασμού των χωρίς καμία πρόνοια για την προστασία του Περιβάλλοντος. Είμαστε εναντίον αυτών που μέσα από ΄’σκοτεινά δωμάτια΄΄ ερήμην όλων μας βάλθηκαν να θυσιάσουν στο κέρδος κάθε υλική και άυλη αξία παραγνωρίζοντας τον παράγοντα φύση και τον άνθρωπο. Σχεδιάστηκε ένα έργο ενάντια στη βούληση των Τοπικών Κοινωνιών χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση μαζί τους και τώρα θέλουν να το επιβάλουν με το έτσι θέλω. Με καθεστωτική νοοτροπία. Δεν μπορεί αυτό να γίνει αποδεκτό από κανέναν. Να δώσουμε μια απάντηση σε όλους αυτούς τους ΄΄προθύμους΄΄ υπηρέτες τους ότι δεν όλα εξαγοράσιμα. Οτι η ζωή των συνανθρώπων και το ξεπούλημα της Κοιλάδας του Αχελώου μας δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης για καθορισμό της τιμής των ναύλων του πνιγμού. Να τους πούμε ότι η προπαγάνδα υπέρ του έργου θα πνίξει τους ίδιους. Να σταθούμε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και να στηρίξουμε τον αγώνα τους που είναι και δικός μας αγώνας. Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα Φορείς και Συλλογικότητες ομόφωνα έδειξαν το δρόμο. Αργιθεάτες και Ραδοβιζινοί ενωμένοι θα αντιπαλέψουμε αυτή την επερχόμενη καταστροφή και να τους φωνάξουμε ότι δεν ξεπουλιόμαστε. Να αντιληφθούν όλοι ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την περιοχή αυτή η κατάρα που λέγεται φράγμα Αυλακίου. Να ζητήσουμε από τους Κρατικούς και Αυτοδιοικητικούς Φορείς που ονειρεύονται λιμναία συστήματα να εκμεταλλευτούν αυτόν το μοναδικό θησαυρό που λέγεται Κοιλάδα του Αχελώου, μια Προστατευόμενη περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 και να την αξιοποιήσουν αντί να επείγονται να την πνίξουν. Όλοι αυτοί κάποτε ελπίζουμε ότι θα λογοδοτήσουν για αυτό το επιχειρούμενο έγκλημα. Θα λογοδοτήσουν γιατί πήγαν ενάντια στη θέληση αυτών που θίγονται . Θα λογοδοτήσουν γιατί δεν άκουσαν την θέλησή τους. Γιατί παραπλάνησαν εν γνώσει τους ανθρώπους ανυποψίαστους για δήθεν μεγάλα οφέλη. Γιατί συναγελάστηκαν με αυτούς που μοναδικό κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

 Συμπορευόμαστε και στεκόμαστε δίπλα σους ανθρώπους που βρέθηκαν ξαφνικά παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους γιατί κάποιοι ξύπνησαν ένα πρωί και αποφάσισαν έτσι χωρίς να ρωτήσουν κανέναν να στήσουν ένα Φαραωνικό φράγμα και να κατακλύσουν μια περιοχή λες και είναι η πισίνα του σπιτιού τους. Όχι δε θα γίνουμε η μεγάλη πισίνα τους.. Αργιθεάτες και Ραδοβιζινοί θα παλέψουμε να σώσουμε αυτή την μοναδική ομορφιά. Φίλοι μας και όσοι συμπορεύονται σε αυτόν τον αγώνα. Φίλοι μας όσοι τόλμησαν και είπαν το ΟΧΙ χωρίς υποσημειώσεις και περιστροφές στο Δ.Σ Αργιθέας στις 27-6-2022 και δεν υπέκυψαν στις ορέξεις επιτηδείων και αυτών που διέγραψαν από το Χάρτη της Θεσσαλίας την Αργιθέα και τώρα έρχονται δήθεν με ΄΄στοργή΄΄ να την αναπτύξουν..…. Φίλοι μας όσοι με τον τρόπο τους με τις ενέργειές τους με την εκδήλωση συμπαράστασης με τα κείμενά τους τις αναρτήσεις τους, τις παρεμβάσεις τους βοηθούν και χτίζουν το τείχος ενάντια στο έργο. Στον αντίποδα οι απομονωμένοι και αποκομμένοι από την πραγματικότητα έρμαια των συμφερόντων, ακόμη και σήμερα δεν αντιλαμβάνονται την ανείπωτη καταστροφή που ετοιμάζουν με την ψευδοδιληματική αφέλεια ΄΄Να μην γίνουν έργα να δουλέψει ο κόσμος ?? Να δούμε επιτέλους ανάπτυξη….. και άλλα τέτοια φούμαρα……΄΄. Και αυτοί που ενώ δεν θίγονται ονειρεύονται να αγναντεύουν λίμνες….… και οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν. Στον αντίποδα και αυτοί που τάχθηκαν με τα συμφέροντα προκειμένου να αποκομίσουν απροσδιόριστα οφέλη παίζοντας με τις τύχες των ανθρώπων και τις αγωνίες τους. Αυτοί που για λογαριασμό ΄΄κάποιων΄΄ ανέλαβαν τη ΄΄δουλειά της πειθούς, της εξαγοράς, της εξαπάτησης και του εκμαυλισμού. Ελπίζουμε ότι κάποτε θα λογοδοτήσουν για αυτό. Τους καλούμε να αφήσουν την τακτική του στρουθοκαμηλισμού και της νεφέλωσης και να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Απορίας άξιο και η στάση του Δήμου Αργιθέας που βάλθηκε χάριν ανταποδοτικών ωφελημάτων να πνίξει τους δημότες του χωρίς καν να εξηγήσει την στάση του αυτή. .Μόνο τρεις σύμβουλοι ψήφισαν όχι. Οι υπόλοιποι παρόντες δυστυχώς συντάχθηκαν με την χορεία των προθύμων εν αντιθέσει με τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη Άρτας που ομόφωνα και χωρίς αστερίσκους απέρριψε την Μ.Π.Ε του έργου. Το ίδιο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δέσμια και αυτή συμφερόντων.

 Ως Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών για την Ανάδειξη και προστασίας της Κοιλάδας του Αχελώου Καλούμε όλους τους κατοικούντες ένθεν και ένθεν της Κοιλάδας του Αχελώου, τους συνδημότες μας, τους κατοίκους των θιγόμενων περιοχών, τους ευαισθητοποιημένους συμπατριώτες μας, να παρευρεθούν στην Ημερίδα, να ενώσουμε τις φωνές μας και να γίνουμε εμπόδιο στην κατασκευή αυτού του καταστροφικού έργου. Είναι για όλους μας ζήτημα ύπαρξης και επιβίωσης του τόπου που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Του τόπου που υποχρεούμαστε να τον παραδώσουμε ακέραιο στα παιδιά μας. Είναι ανήκουστο για λίγες Μεγαβατόρες να θυσιάσουμε μια απείρου κάλους περιοχή - Προστατευόμενη του Ευρωπαϊκού δικτύου ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 να την αφανίσουν από προσώπου γης την ώρα που δυο φράγματα ΣΥΚΙΑΣ και ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ σαπίζουν ημιτελή. Ας δώσουν αυτά τα φράγματα αφού κόπτονται για πράσινη ενέργεια, να τα αποπερατώσουν και ας αφήσουν την υπόλοιπη περιοχή ήσυχη και οι λάτρεις των λιμναίων ποταμών να απολαύσουν αν θέλουν τις δύο λίμνες τους. Την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα πέντε φράγματα του πολύπαθου Αχελώου έρημοι υγροί τάφοι χωρίς καμία ζωή, δείχνουν καθαρά και το μέλλον της Κοιλάδας του Αχελώου αν γίνει το Φράγμα Αυλακίου. Μόνο οι άμυαλοι δεν το αντιλαμβάνονται. Θα πρέπει οι Αρμόδιοι κρατικοί Φορείς και δη ο Θεσσαλός υπουργός ο κ. Σκρέκας πριν βάλουν την υπογραφή τους να έρθουν να δουν και να αναλογιστούν τι καταστροφή θα φέρει η υπογραφή τους και μόνο….

 Όλοι μαζί - κοινή τη μοίρα - από την Ιστορική ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ θα βροντοφωνάξουμε την αρχαία φράση - όπως τότε - ενάντια στον Βασιλιά των Περσών Δαρείο όταν επιβουλεύονταν την Πατρίδα μας.. «ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΟΥ ΔΙΔΟΜΕΝ».

 Είναι χρέος μας να το επαναλάβουμε και εμείς σήμερα στους ΄΄αγγελιοφόρους αυτών που επιβουλεύονται την ΚΟΙΛΑΔΑ του ΑΧΕΛΩΟΥ. Μας αφορά όλους θιγόμενους του έργου και μη, γιατί οι επιπτώσεις θα είναι καταλυτικές για την περιοχή.

ΦΙΛΟΙ ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

Για την

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Χρήστος Β. Καπερώνης

Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας

 

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_173.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα