Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 245 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Στο κανάλι Βουλής -σήμερα 23-11-22 -παρακολουθήσαμε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ Αγοραστού με θέμα: Στρατηγικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης, παρόντος - διαδικτυακά - και του προέδρου ΕΝΠΕ Απ Τζιτζικώστα.

 Ο Θεσσαλός Ηγέτης με τρεις θητείες με πολύ βερμπαλισμό μίλησε για:

 ^ Αλληλεγγύη - ισόρροπη ανάπτυξη - περιφερειακή διακυβέρνηση!!!

 ^ Ύμνησε πρωθυπουργό και κυβέρνηση ΝΔ για πολιτικές τους αλλά ζήτησε κατάργηση Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που η παρούσα κυβέρνηση δια του ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη προχωρά με διορισμό του έμπειρου Κώστα Τζανακούλη στην Αποκ. Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς.

 ^ Ενώ ύμνησε το ‘επιτελικό’ κράτος... εξέφρασε «διαφωνίες» του εντελώς απαλά και επιδερμικά.... για ‘αγκυλώσεις’ στο θέμα των ημιτελών υδροηλεκτρικών, θέμα όμως που καίει τη Θεσσαλία, τους αγρότες του παραγωγικού κάμπου, το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα.

 ^ Μιλιά για πολιτικές ευθύνες, για μη υλοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων του κυβερνώντος κόμματος, των αρμοδίων υπουργών για παρατημένο φράγμα Συκιάς Αργιθέας, Μεσοχώρας Τρικάλων, για έργα κεφαλής Αχελώου - Μουζακίου.

 Ούτε για αγώνες και μαχητικότητα.

 * Ζήτησε «περιφερειακή διακυβέρνηση» - δηλ. ασυλία και ασυδοσία από έλεγχο, ενώ οι Καρδιτσιώτες και Αργιθεάτες γνωρίζουν άριστα πως αν το κεντρικό Υπ. Υποδομών δεν αναλάμβανε το ίδιο δια των υπηρεσιών του την επίβλεψη, ανάθεση των έργων Ιανού σε Δυτική - Ανατολική Αργιθέα, Μουζάκι και πόλη Καρδίτσας, ελάχιστα θα είχαν γίνει, με πολύ πιο χαμηλή ποιότητα και μεγάλη καθυστέρηση... όλοι γνωρίζουν την ποιότητα υπηρεσιών της ΔΤΕ Καρδίτσας διαχρονικά...

 ^ Μίλησε για αλληλεγγύη όταν αφήνει παιδιά να μετακινούνται σε λασπόδρομους, σε σχολικούς άξονες με επικίνδυνη βατότητα (Ρόγκια θεσσαλικών Βραγκιανών - Αργύρι / όρια Αιτωλίας κλπ).

 ^ Όταν αρνείται να επισκεφθεί τα ενεργά χωριά της κοιλάδας Αχελώου με μαθητές και νέες οικογένειες, με βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους.

 ^ Όταν ποτέ επί 12 χρόνια δεν επισκέφθηκε το ορεινό Δημαρχείο Αργιθέας, ουδέποτε σε κοινή συνεδρίαση για ζωτικά αιτήματα.

 • Σε μια περιοχή με πλούσιους πόρους και δυναμικές επενδύσεις από ισχυρούς ομίλους: αιολικά ΔΕΗ στον Τύμπανο και Τέρνα Ενεργειακή ΑΕ στο νέο φράγμα Αχελώου (Καταφύλλι - Αυλάκι) άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ!!! απόλυτη άρνηση και έλλειμμα επαφής. Λες και η Αργιθέα δεν ανήκει στην περιφέρεια ή αποτελεί τον... φτωχό συγγενή της πλούσιας Ανατολικής Θεσσαλίας!

 • Ήγγικεν η στιγμή που κάθε... πολιτικός κατεργάρης θα κριθεί και θα μπει στον... πάγκο του.

 * Φίλοι όλοι - Φιλτάτη η Πατρίδα!

Δημήτρης Παπακώστας 23-11-22

Αυτοδιοικητικός - Νομικός

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_013_0105.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα