Ela na paiksoume

Koumpouriana

23 - 03 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 433 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει η Μαριάννα Αποστόλου

022 Episkepsi sti Vouli Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης του 4ου Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» στη Βουλή των Ελλήνων στις 21 και 22 Νοεμβρίου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, Μπούρλια Ανδρέα, Ζήση Στεργιανής, Θεοχάρη Δημήτριου, Καλούσιου Ιωάννη και Παπαδημητρίου Αθανάσιου.

 Με την άφιξή τους στην Αθήνα οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στους χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου ξεναγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς, Ζήση Στεργιανή και Παπαδημητρίου Αθανάσιο. Είχαν έτσι την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ανυπέρβλητα έργα τέχνης από την προϊστορική έως και τη ρωμαϊκή εποχή, να μάθουν την ιστορία τους και να γίνουν κοινωνοί της πολιτιστικής αξίας τους.

image001

 Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τη Βουλή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτηρίου από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας των συνεδριάσεων και ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία του κοινοβουλίου, την ιστορία του καθώς και τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος. Επιπλέον, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν την έκθεση ιστορικών εγγράφων, κειμηλίων και ντοκουμέντων που είναι αφιερωμένη στα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

image002

image003

image004

 

 Κατόπιν, αφού παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να βιώσουν το ρυθμό ζωής σε μια μεγαλούπολη, στην οποία παρατηρείται ανάμειξη στοιχείων από τις διάφορες ιστορικές εποχές σε μνημεία και ιστορικές τοποθεσίες.

 Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση των μαθητών/τριών στην Ακρόπολη. Εκεί θαύμασαν από κοντά τα Προπύλαια, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο και τον Παρθενώνα, τα αξιοθαύμαστα έργα της αρχιτεκτονικής του μέτρου και της κομψότητας των αρχαίων Ελλήνων. Η επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν την αξία και το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την απεραντοσύνη του Ελληνικού κάλλους και τη μοναδικότητα του Ελληνισμού.

 Ακολούθησε επίσκεψη στο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, όπου παρακολούθησαν την Ψηφιακή Παράσταση Θόλου με τίτλο «Το Κέντρο του Κόσμου… από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος».

 Όλες οι εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τόπους της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_081.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα