24 - 04 - 2026
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Συνταράσσεται η Αργιθεάτικη κοινή γνώμη από την εν πολλοίς αναμενόμενη παραίτηση του επί 3 χρόνια αντιδημάρχου Αχελώου και τα όσα απρεπή διαμείφθηκαν στο σημερινό κρίσιμο ΔΣ Αργιθέας (ψήφιση προϋπολογισμού 2023).

 Ο παραιτηθείς στενός συνεργάτης του δημάρχου (από το 2016 όπως δήλωσε ως... ‘’ομάδα Γουδί’’!) εξηγεί - ή προσπαθεί - τους λόγους αποχώρησης από την εκτελεστική επιτροπή του ορεινού δήμου μας.

 Δεν θέλουμε αυτή τη στιγμή να σταθούμε στους ισχυρισμούς του.

 • Όμως νοιώθουμε ως Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατών - Π.Εν.Α - μετά από διαβούλευση με κεντρικά στελέχη μας να επισημαίνουμε:

 1. Η ενεργός συμμετοχή στα δρώμενα της αυτοδιοίκησης απαιτεί αντοχές, πίστη, όραμα και ενσυναίσθηση.

 Όσοι δεν αντέχουν... οφείλουν βγουν από την... πολιτική κουζίνα!

 2. Η προσφορά του καθένα κρίνεται διαχρονικά και σε βάθος χρόνου. Ούτε σε μια εκλογική αναμέτρηση ούτε σε μια τεχνητή σύμπραξη.

 3. Το αφήγημα του 2019: «όλοι οι παλιότεροι (έτσι αποκλήθηκαν οι έμπειροι και με γνώση αυτοδιοικητικοί) που από το 1960 ασχολήθηκαν με κοινά, απέβλεπαν στο... ίδιον όφελος», καταρρέει με πάταγο!

 4. Όσοι δεν διάβασαν τα εκλογικά προγράμματα - όπου και οι δυο μεγάλες παρατάξεις τάσσονται υπέρ των ανηφορικών έργων ΑΠΕ στην υπό ερήμωση πατρίδα, ας αιτιώνται εαυτούς και να μην επικαλούνται όψιμα... αχαριστία από αρχηγούς που οπαδικά ακολούθησαν.

 Το μίσος εναντίον άλλων, επιστρέφει δριμύτερο εσωτερικά...

 5. Τρία χρόνια άσκησης τοπικής εξουσίας είναι αρκετά και δεν φταίει ο επικεφαλής για την δική τους αστοχία, απραξία, αδράνεια.

 Καταξίωση αιρετού (αντιδημάρχου) δεν είναι η απόλαυση τιμών και δημοτικού οχήματος επι 24 ώρες με επιβάρυνση δημοτικού ταμείου.

 Είναι η παραγωγή έργων και η φροντίδα αδυνάτων δημοτών.

 6. Όσοι είμαστε κατά του συγκεντρωτικού υπερενισχυμένου καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος και υπέρ της δίκαιης αναλογικής θεωρούμε τις συνεργασίες θεμιτές και αναγκαίες σε προγραμματική βάση και όχι... αποστασίες και ανίερες πράξεις.

 Όλοι κρίνονται από παραγωγή - ή όχι - έργων υπέρ του τόπου.

 7. Ο Δήμαρχος οφείλει δημόσια να ενημερώσει τους Αργιθεάτες για τα τεκταινόμενα στην παράταξη της Συμπολίτευσης, να εξάγει τα συμπεράσματα του και να αντιμετωπίσει με παρρησία τις θέσεις τού έως σήμερα στενού συνεργάτη του (διαγραφή ή... άφεση αμαρτιών). Να ανασυγκροτήσει την ομάδα πλειοψηφίας προωθώντας έργα που έχουν βαλτώσει.

 7. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης να απαιτήσει διαφάνεια παντού - θεσμική συνεννόηση και πατριωτική ενότητα γιατί τα χωριά μας έχουν σοβαρότερα προβλήματα από τα... ‘νάζια’ μερικών αιρετών, που δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών!

 • Σύντομα θα επανέλθουμε. Οι πατριωτικές δυνάμεις σε εγρήγορση!

 * Η ανάπτυξη της Πατρίδας μας είναι υπέρτατος νόμος!!!

Δημήτρης Παπακώστας 22-12-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα