Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 229 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

04 Logo Prasino k mov 464 στρέμματα δασικών εκτάσεων στην Οίτη θα αποψιλωθούν, 66 χιλιόμετρα δρόμων με μέσο πλάτος 12-13 μέτρα θα διανοιχτούν, αλλοιώνοντας για πάντα το φυσικό τοπίο και καταστρέφοντας τη βιοποικιλότητα της Οίτης για να τοποθετηθούν 5 αιολικά πάρκα. Η Βερόνικα της Οίτης το ενδημικό φυτό που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο θα εξαφανιστεί, ενώ ο θόρυβος των ανεμογεννητριών θα επηρεάσει την αναπαραγωγή της αρκούδας και θα εκτοπίσει τα πουλιά.

 Περιβαλλοντικά θέματα αλλά και θέματα κατάφωρης παραβίασης της Συνταγματικής νομιμότητας αναδείχθηκαν στην εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών που οργάνωσαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λαμίας, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους και τον Σύλλογο Δρομέων «ΤΡΑΧΙΝΑ». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε η

συνεπικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ, Βασιλική Γραμματικογιάννη.

«Εδώ οι “αόρατες δυνάμεις” των κερδοσκοπικών συμφερόντων μας καλούν, χωρίς πολλές περιστροφές, να ξεχάσουμε την Τραχίνα, την Ηράκλεια, την Πυρά του Ηρακλή και τον ίδιο τον Ηρακλή, τον Κούβελο, το Κάστρο της Ωριάς και τον αρχαίο Εμπορικό Δρόμο για τους Δελφούς. Αν δεν βρεθεί κάποιος ξένος περιηγητής ή κάποιο ξένο Πανεπιστήμιο να ενδιαφερθεί, εμείς είμαστε έτοιμοι αυτές τις περιοχές, με την σημαντικότατη αρχαιολογική και πολιτιστική αξία, σε απόσταση αναπνοής από τη Λαμία και την Άμφισσα, να τις αφήσουμε να ισοπεδωθούν, μεταφορικά και κυριολεκτικά» αναφέρει η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης.

 «Αντί να αξιοποιηθεί αυτό το αντικειμενικά συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, υπονομεύεται χρόνια με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες και τώρα με τους αιολικούς σταθμούς και τις ανεμογεννήτριες. Μεθοδεύεται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες ακριβώς δίπλα και σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο “Πυρά του Ηρακλέους”. Η απειλή είναι συγκεκριμένη και είναι ένας ακόμα λόγος να ενισχυθεί ο αγώνας κατά των αιολικών σταθμών στην Οίτη και υπέρ της ήπιας βιώσιμης ανάπτυξης του ορεινού της όγκου» αναφέρει η Κίνηση.

 Οι Δήμοι Λαμιέων και Δελφών με ομόφωνες αποφάσεις τους αντιδρούν στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο βουνό. Όμως, όπως αναφέρουν τα Κινήματα δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη μελέτη και διαμόρφωση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Οίτη, την ήπια βιώσιμη τουριστική της προοπτική, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, μαζί και τον Ηρακλή. Πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει η δυνατότητα να προκαλέσουν ακόμα και παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τις κατάλληλες επενδύσεις και την κατάλληλη προβολή, στα πλαίσια του εναλλακτικού τουρισμού, πολιτιστικής εμπειρίας και στα πρότυπα αντίστοιχων περιοχών.

 Ως εκ τούτου «το Πράσινο Κύμα είναι απαραίτητο να έρθει και στην Ελλάδα» όπως είπε χαρακτηριστικά στην συνεπικεφαλής του Πράσινο και Μωβ Βασιλική Γραμματικογιάννη, ο Δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος.

 «393 εκατομμύρια ευρώ από την διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα και 800 εκατομμύρια από την διασύνδεση με την Κρήτη χαρίστηκαν στους επενδυτές» είπε ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Τρύφωνας Κόλλιας και πρόσθεσε ότι «3,2 δισεκατομμύρια ευρώ πληρώσαμε οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος για τις εταιρείες ΑΠΕ. Αυτές δεν είναι επενδύσεις αλλά εγγυημένες αποδόσεις».

 «Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαλεί για δεύτερη φορά την ελληνική κυβέρνηση για παραβίαση της Οδηγίας περί οικοτόπων και ελλιπή προστασία των περιοχών NATURA με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, στο Πράσινο και Μωβ έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για ενεργειακή εξοικονόμηση, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, αυτοπαραγωγή ενέργειας σε μικρές κλίμακες ξεκινώντας από την ενεργειακή αυτάρκεια των κατοικιών και των κτιρίων, προχωρώντας στις πόλεις και τις περιφέρειες και μετά σε επίπεδο κράτους. Είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε τόσο τα μελλοντικά black out όσο και τις φαραωνικές επενδύσεις στα πανέμορφα βουνά μας» δήλωσε η συν-επικεφαλής του Πράσινο και Μωβ, Βασιλική Γραμματικογιάννη.

Oiti_WS-1024x676

04 Logo Prasino k mov

 

 

  Πράσινο & Μωβ

 EMAIL Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 WEBSITE https://prasinomov.gr/

 FACEBOOK https://www.facebook.com/PrasinoMov

 TWITTER https://twitter.com/PrasinoMov

 INSTAGRAM https://www.instagram.com/prasinomov.gr

 YOUTUBE https://www.youtube.com/@PrasinoMov

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_001_N_Stamoulis.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα