Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Καλοδέχτηκαν σήμερα τα θεσσαλικά Βραγκιανά τον νέο Γιατρό, στο άγονο απόμακρο Ιατρείο, Βύρωνα Γκόλια - οπλίτης Στρατού με καταγωγή από Πεδινή Καρδίτσα - δια του Αντιδημάρχου Θανάση Καραγεώργου.
Πρώτη στάση το κτίριο του ΠΙ, ο χώρος διαμονής του Γιατρού, η ξενάγηση.
Παρών και ο Κοινοτάρχης Βραγκιανών Βασίλης Η. Καμζέλης.
Ο φιλόξενος κόσμος και οι ευγενικοί καταστηματάρχες καλωσόρισαν τον Γιατρό και τον διαβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα του σε ο τι χρειαστεί.
^ Πίστη όλων ότι μετά τον... Ύψιστο Θεό είναι ο Γιατρός για τους ανθρώπους, αφού εξασφαλίζει την υγεία - ύψιστο αγαθό - την ψυχολογική ασφάλεια στους ορεινούς δημότες: ηλικιωμένους - παιδιά - επισκέπτες - ανήμπορους.
^ Ελπίδα μας: η δημοτική & κοινοτική αρχή να βρίσκονται κοντά στους γιατρούς, να διασφαλίζουν άνετη διαμονή, διατροφή, κλιματισμό - θέρμανση, καθαρισμό ιατρείου και μετακινήσεις σε συνοικίες.
• Χωρίς φειδώ σε πιστώσεις, δίχως επίκληση περί «αρμοδιότητας» άλλων: Κράτους - Υπ Υγείας - 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κα.
•• Ρητά ο νόμος προβλέπει ότι το ΔΣ δύναται να διαθέτει πίστωση για κτιριακές υποδομές ιατρείων, σίτιση και Bonus σε γιατρούς άγονων ορεινών ιατρείων.
^ Το ίδιο και για το ΠΣ Θεσσαλίας. Όπως έχουν ψηφίσει το ΠΣ Στερεάς και Νοτίου Αιγαίου προ καιρού. Επίσης το ΔΣ Αγράφων Ευρυτανίας.
# Οι θέσεις μας είναι γνωστές για τον τομέα Υγείας στα Ορεινά - ιδίως ιατρεία σε απόσταση άνω των 40-50 χλμ από έδρα νομού - και εμείς θα παρακολουθούμε στενά τους όρους διαβίωσης και στήριξης Γιατρών, την κτιριακή υποδομή, καθαριότητα.
# Μια κοινή παράσταση Αιρετών Αργιθέας με προτάσεις μεταρρυθμιστικές είναι αναγκαία στον νέο Υπουργό Υγείας Μιχ. Χρυσοχοΐδη.
# Η επίσκεψη του Διοικητή 5ης ΥΠΕ ήδη έχει καθυστερήσει... 4 χρόνια!
• Σημειώνουμε: ο νέος οπλίτης γιατρός ήρθε στα Βραγκιανά μετά πολύμηνη περίοδο χωρίς μόνιμη ιατρική κάλυψη (8 μήνες...).
^ Στα τελευταία δυο έτη(730 μέρες) στο Ιατρείο μας υπηρετούσε γιατρός μόλις 135 μέρες (από αρχές Ιουνίου 2022 έως 15-10-22).
^ Μην ξανασυμβεί το ίδιο απαράδεκτο φαινόμενο ενόψει του χειμώνα 2023-24.
Υποχρεούται εκ του Συντάγματος και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ΕΕ - ο νέος Υπ. Υγείας να μας το εγγυηθεί καθαρά, αποτελεσματικά και τάχιστα...
Δημήτρης Παπακώστας 1-7-23
Ο Γιατρός με τον Αντιδήμαρχο Αργιθέας

Ο Γιατρός με τον Αντιδήμαρχο Αργιθέας






