Ela na paiksoume

Koumpouriana

02 - 06 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 321 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Λεόντιος Πετμεζάς

05 Leontios Petmezas kai Stavros Deligiannis Στους φιλόξενους χώρους του πολυτελούς ξεχωριστού ξενοδοχείου Κontokali bay Resort & Spa που αποτελεί στολίδι στην περιοχή της Κέρκυρας παρουσιάστηκε μέσα στον Σεπτέμβριο με ελεύθερη είσοδο και μεγάλη επισκεψιμότητα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η νέα μεγάλη εικαστική έκθεση του γνωστού ανά το πανελλήνιο εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ.

 Έργα 100 κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, κατασκευαστών και άλλων κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα ταξίδεψαν μέσω της Εγνατίας Οδού και συγκρότησαν ένα εξαιρετικό, και ανεπανάληπτο δρώμενο τέχνης και πολιτισμού, μια συνάντηση προσφοράς με σφραγίδα δωρεάς για πρώτη φορά στους θεατές του νησιού και στους ξένους επισκέπτες που αγαπούν την τέχνη.

 Ανάμεσα στα εκθέματα διακρίναμε ιδιάζουσες αποδόσεις των καταξιωμένων Γιάννη Μόραλη, Αλέκου Φασιανού, Μαριλένας Φωκά, Θέμη Κελέκη, Κώστα Μπεκιάρη, Νίκου Ζάρα, Γιάννη Ζαχαρόπουλου, Γιώργου Γαζέα (Φλοέλ), Αγγελου Κουγιουμτζή, Δορβά, Δελημπαίδη, που οριοθέτησαν ένα σύμπαν αντιλήψεων και εξηγήσεων προς το πολιτισμικό εντεύθεν, αποκρυπτογραφημένο με περίσκεψη και σοβαρότητα διευθέτησης που συντελούσε κυριαρχικά στην ανέλιξη της μέθεξης και στην προώθηση της πολιτιστικής κορύφωσης.

 Ο εικαστικός θεσμός ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον φιλότεχνο δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη και διευθυντή του MEDIA GROUP ΝΕΑΠΟΛΙΣ Σταύρο Δεληγιάννη πρωταγωνιστεί τα τελευταία 20 χρόνια ως το μοναδικό όχημα, ένας ορμητικός χείμαρρος και ένα άρμα δημιουργίας, διπλωματίας, εκπαίδευσης, προβολής, προέκτασης και συνειδητοποίησης του κοινού. Με ομαδικές επαναλαμβανόμενες επί σειρά ετών εκθέσεις υψηλού επίπεδου διαπραγμάτευσης και οργάνωσης. Εδρεύει στην πόλη της Καβάλας. Είναι ποιοτικά δραστήριος και δραστικός κοινωνικά ιδιωτικός φορέα εγγεγραμμένος στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού με ουσιαστική και λειτουργική δράση σε πόλεις και νησιά της χώρας, από τον Έβρο μέχρι τα Γρεβενά, με επίσημες προσκλήσεις από το Κατάρ, την Κορυτσά, τη Σόφια, το Βελιγράδι και άλλα μέρη του κόσμου.

 Έχει διαγράψει στο ενεργητικό του μέχρι σήμερα σειρά εκθέσεων και παράλληλα events, happenings, performances  με πρωτότυπο concept και νεωτεριστικό project στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους, Πρεσβείες, Νομαρχίες, Περιφέρειες και πολιτιστικούς φορείς πάντα με την καθοδήγηση και τις κατευθύνσεις του μαικήνα της τέχνης Σταύρου Δεληγιάννη.

 Τις παραγωγές του με τις οποίες ασχολούνται συχνά τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και έχουν επίσημα καταγραφεί στην έγκυρη και έγκριτη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια της Bικιπαίδεια τίμησαν κατά καιρούς σημαντικοί άνθρωποι της πολιτικής, των γραμμάτων και του πολιτισμού.

 Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής-Ιστορικός τέχνης του ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ Λεόντιος Πετμεζάς επισήμανε για την πρόσφατη έκθεση του στο νησί των Φαιάκων:

 ΄΄…. μία ακόμα πρωτοποριακή σε στήσιμο, παρουσίαση και συμμετοχές έκθεση, από αυτές που μόνο η καλλιτεχνική ομάδα ΝΕΑΠΟΛΙΣ γνωρίζει πολύ καλά εδώ και 2 δεκαετίες να συνθέτει, με καίριο αντιστάθμισμα απέναντι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Εμβληματικά και επιβλητικά σε ισχύ τα παρόντα εκθέματα-αποκτήματα της πολυάριθμης και ποιοτικά επιλεκτικής συλλογής του εικαστικού θεσμού “Τέχνης Φλόγα” συγκροτούν την παρουσία του στο νησί της Κέρκυρας. Επιτεύγματα που εκτέθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Ξεχώρισαν στην διάρκεια των χρόνων, βραβεύτηκαν και έλαβαν εγκωμιαστικές και επιδοκιμαστικές κριτικές από ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης. Καινοτόμες συλλήψεις και καταθέσεις με έντεχνη αποτύπωση. Παρατηρώντας τα έργα ανακαλύπτουμε τη δεξιότητα, την καλαισθησία, την ευρηματικότητα, τους ευκρινείς συμβολισμούς και τις καίριες απεικονίσεις που η απαράμιλλη τεχνική τους αναδεικνύει οντότητες με σημαίνουσα διάσταση και ικανότητες με περιεχόμενο. Αναπαραστάσεις στις οποίες αναπτύσσονται θέσεις και ερμηνείες γραφής που τονίζουν διευρύνσεις. Μέσα από τη χρωματική προσέγγιση, την πολυκύμαντη γραφή και την εννοιολογική διαίσθηση φωτίζουν ανταποκρίσεις με συνεκτική σύνδεση, εναλλαγές κινήσεων και σημειώσεις προεκτάσεων΄΄.

 Ο δημιουργός, εμπνευστής και ιδρυτής του εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που επί 20 χρόνια στέκεται αρωγός στους δημιουργούς της ευρύτερης Περιφέρειας και προάγει με αγάπη τον πολιτισμό, δημοσιογράφος Σταύρος Δεληγιάννης επεσήμανε: ’’…. την χαρά και την πίστη του ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, επιτυχώς ως χώρα τα πολιτιστικά γεγονότα και οι άνθρωποι της Τέχνης δεν μένουν σε “καραντίνα” αλλά το αντίθετο δημιουργούν και τα έργα τους λειτουργούν θεραπευτικά προς όφελος όλων μας.

Εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια Βούλγαρη και προσωπικά στον κ. Χαράλαμπο Βούλγαρη του kontokali Bay Resort & Spa για το υψηλό αίσθημα εταιρικής ευθύνης και το τεράστιο ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό (είναι γνωστές άλλωστε οι περγαμηνές και το διεθνές βραβείο CASORATI που απέσπασε η αδερφή του Λυδία – Δάφνη Βούλγαρη, ως τριτοετής φοιτήτρια της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, με το έργο της «Νέμεσις») αλλά και για την ουσιαστική στήριξη του στην ευόδωση του δύσκολου πολιτιστικού εγχειρήματος της καλλιτεχνικής ομάδας ΝΕΑΠΟΛΙΣ. Ευχαρίστησε τον κεντρικό χορηγό επικοινωνίας το ΘΕΜΑ 104.6 και τον Διευθυντή του κ. Γιάννη Μακρυγιάννη. Ευχαρίστησε για την ηθική στήριξη και το καλωσόρισμα της καλλιτεχνικής ομάδας ΝΕΑΠΟΛΙΣ, τη νέα Δημοτική Αρχή, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, και την δραστήρια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χρυσούλα Τόμπρου που ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και εντυπωσιασμένη από το επίπεδο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την άρτια διοργάνωση συνεχάρη τους συντελεστές‘’.

Ένα ακόμη ταξίδι του εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ στέφθηκε με δάφνες επιτυχίας!!!!!!

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_001_G_Gatsias_&_sizigos.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα