- Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο κοντά στην παράδοση και στον πολιτισμό έρχονται οι Αργιθεάτες.
- Πολιτισμός είναι να μπορούμε οι Αργιθεάτες να κάνουμε πράγματα από κοινού, να ανταλλάσουμε απόψεις και να γλεντάμε ομαδικά.
- Όλο και περισσότεροι σύλλογοι πλέον διοργανώνουν τους χορούς τους ανά δύο ή ανά τρεις.
- Και το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον γλεντάμε με παραδοσιακές ορχήστρες (ζυγιές, κλαρίνο, βιολί, λαούτο, ντέφι και τραγούδι) που δεν έχουν μέσα ηλεκτρικούς ήχους, και χωρίς τον αντίλαλο (echo).
- Μετά τον καταπληκτικό χορό που έκανε ο σύλλογος Στεφανιάδας με το Λεοντίτο με την ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα, με τη Γιώτα Γρίβα και το Λάμπρο Κουσιωρή, ακολούθησε ο χορός του Θερινού με το Βασιλακάκο στο βιολί, το Λάμπρο Κουσιωρή στο τραγούδι και τον Κώστα Γιαννακόπουλο στο κλαρίνο.
- Ο σύλλογος Αργιθεατών σε συνεργασία με το σύλλογο Βραγκιανιτών διοργανώνουν τον ετήσιο χορό το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στο κέντρο Όμορφη Νύχτα στο Γαλάτσι, Ζήνωνος 5, Γαλάτσι τηλ. 210-2131356
Θα παίξουν οι μουσικοί:
Παπαναστασίου Βαγγέλης - κλαρίνο, φλογέρα
Παυλόπουλος Γιάννης - βιολί
Λάμπρος Κουσιωρής - τραγούδι
Ηλίας Γάκος - τραγούδι
Ιάκωβος Ηλιάδης - λαούτο
Λάζαρος Ακριβόπουλος - κρουστά