23 - 05 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Του Δημήτρη Παπακώστα
Papakostas DΗ δημοσκόπηση της έγκριτης "Ε", δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ κοινής Θεσσαλικής γνώμης και των Δημοτικών-Περιφερειακών αρχόντων μας.

Ανάμεσα στους πολίτες και τα όργανα, τα συνδικαλιστικά, της Αυτοδιοίκησης…. με ποσοστό 67% οι Θεσσαλοί, τάσσονται υπέρ ενός αντιπροσωπευτικού και Δημοκρατικού εκλογικού συστήματος, ανάδειξης Αιρετών. Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, Κοινοταρχών.

Το υπάρχον σύστημα, δεν αρέσει πλέον,..... εξεμέτρησε το ζην, είναι εκτός σύγχρονης πραγματικότητας....

Η ανάγκη για Αποκέντρωση, Ανανέωση, Συμμετοχικότητα των Ενεργών Πολιτών, απαιτεί νέα συστήματα εκλογής, σύγχρονες μορφές δράσης με σύνθεση απόψεων, διαρκή διαβούλευση, συνεννόηση, σεβασμό μειοψηφιών, περιορισμό αρχηγικών τάσεων και μονοκρατορικών αντιλήψεων.......

- Ώρα να μάθουμε όλοι, όσοι ασχολούμαστε με κοινά, με δημόσιες, τοπικές υποθέσεις ότι είμαστε πρώτοι μεταξύ ίσων, δεν έχουμε.... λευκή επιταγή από εκλογείς, αλλά σαφή, προσδιορισμένη εντολή με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις και ανάγκες κάθε τόπου.

- Ώρα τα "υψηλά όργανά μας", η ΚΕΔΕ/ΠΕΔ, η ΕΝΠΕ, να πάρουν το μήνυμα της βάσης, της λογικής, των σύγχρονων καιρών και να κάτσουν στο τραπέζι Διαλόγου με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, την Κυβέρνηση, τα κοινοβουλευτικά Κόμματα, τα οποία δεν πρέπει να υιοθετούν άκριτα τις θέσεις των Συνδικαλιστών, που πρόσκεινται σε αυτά.

Η πλήρης άρνηση στην απλή αναλογική, δεν προάγει τα τοπικά συμφέροντα.

- Το ΥΠΕΣ, πρέπει και αυτό, να αφουγκραστεί τα επιχειρήματα περί ανάγκης "κυβερνησιμότητας" των Δήμων και των Περιφερειών.

Να βρεθεί η χρυσή τομή, η μέση οδός.....

Έχουμε προτείνει ένα σύστημα "Δίκαιης Αναλογικής".

- Με όριο εισόδου, ένα 3%, όπως στις Βουλευτικές εκλογές.

- Τετραετή θητεία, όπως ιστορικά ισχύει.

- Με μικρό bonus υπέρ της παράταξης του εκλεγμένου Δημάρχου.

- Στο δεύτερο γύρο, όχι μόνο οι δύο πρώτοι, αλλά όσοι π.χ. είναι άνω του 20-22 %, στον α γύρου.

- Υποχρεωτική εκλογή Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη και αναλογικά και Τοπικού Αντιδημάρχου ανά Καποδιστριακή Περιοχή (νυν Δημοτική Ενότητα).

Σύσταση Αποκεντρωμένου Συμβουλίου Περιοχής, ιδίως σε Ορεινούς Απόμακρους Δήμους, μεγάλης έκτασης (π.χ.≥200.000 στρεμμάτων).

*** Ώρα οι ισχυροί αστικοί Δήμοι, οι παλιότεροι Αιρετοί (Περιφερειάρχες ή Δήμαρχοι), κοινώς οι .... βεντέτες, να αφήσουν τις κορώνες περί δήθεν ακυβερνησίας και διάλυσης, να ακούσουν τη φωνή της κοινής λογικής.

** Να κατανοήσουμε όλοι ότι και μετά από εμάς, θα συνεχίσει να υπάρχει η Αυτοδιοίκηση και η Γη να ..... περιστρέφεται .

* Εν τέλει, ας παραγγείλουν η ΚΕΔΕ/ΕΝΠΕ, μια γενική, αξιόπιστη, πανελλαδική δημοσκόπηση, για να μετρηθούν αυτά πού ποθεί, επιζητεί η Νεολαία μας, Οι Πολίτες.

"Η Δημοκρατία κτίζεται από κάτω προς τα επάνω", όπως τόνισε ο Δ. Τσάτσος.

Δ. Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ 1999-2019

Αργιθέα Καρδίτσας........13-12-17

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_001_0120.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα