Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας  
D PapakostasΟ Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός εξήγγειλε, μετά από έγκριση του ΠΣ, το σημαντικό έργο της "Παράκαμψης Συκεώνας" (4,5 χλμ.) -ποσού 33,7 εκατομμυρίων ευρώ, από ΕΠ Περιφέρειας (2014-2020), που επιτέλους μετά από πολλές δεκαετίες και.... πέντε Ευρω-πακέτα, θα φέρει την πόλη της Καρδίτσας πιο κοντά και με σύγχρονο - ασφαλή σούπερ Δρόμο, με την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την πόλη της Λάρισας (65 Χλμ.) και με την Θεσσαλονίκη/Βόρεια Ελλάδα.

Η Παράκαμψη Συκεώνας αποτελεί υπερώριμο αίτημα πολλών γενεών...

Οι στροφές και η ανωφέρεια/κατωφέρεια, στο πιο δύσκολο σημείο της οδού, εν μέσω... απέραντου κάμπου, στιγμάτισαν, αρνητικότατα, το όλο επίπεδο υποδομών ολόκληρης της Θεσσαλίας και συνάμα πιστοποιούν:

- Τη μεγάλη ανισότητα ανάμεσα στην αναπτυγμένη Ανατολική και την απομονωμένη Δυτική Θεσσαλία, ιδίως Καρδίτσα, Μουζάκι και ορεινή Αργιθέα....

- Την ανισορροπία μεταξύ των πλούσιων Νομών Μαγνησίας, Λάρισας και των φτωχών νομών, Καρδίτσας και Τρικάλων, που εξακολουθούν, παρά τα βήματα που έγιναν, να ...βιώνουν χαμηλό επίπεδο Υποδομών, με οδικό δίκτυο ανολοκλήρωτο, "τυφλό", με πολλά ζητήματα βατότητας,

- Προς Αργιθέα-Άρτα-Ήπειρο

- από Μουζάκι προς Λίμνη Πλαστήρα και

- με επικίνδυνους χωματόδρομους στα σημεία - όρια με Ευρυτανία (Βραγκιανά Αργιθέας Καρδίτσας/Κέδρα Αγράφων Ευρυτανίας, μόλις 6 χλμ.) & με Αιτωλοακαρνανία/Δυτική Ελλάδα (Αργύρι-Γέφυραα Καταφυλλίου/Αυλακίου, 5 Χλμ.), - επίσης "Κατούσι Ανθηρού ΑΡΓΙΘΕΑΣ - Γκρόπες Τρικάλων" κ.α.

Η στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού με την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υποδομών, όλους τους Βουλευτές, τα Ευρωπαϊκά Όργανα και Επιτρόπους, επιτέλους φέρνει καρπούς και με την ολοκλήρωση των έργων που είναι προς προγραμματισμό ή έχουν ήδη εξαγγελθεί- Δημοπρατηθεί. Η Θεσσαλία:

- επιτέλους, "κλείνει χάσμα", συνδέεται ή δρομολογείται σύνδεση με τις γείτονες

- αποκτά, σύντομα, "αξιοπρεπές" οδικό δίκτυο.... Ευρωπαϊκών προδιαγραφών!

Το δικαίωμα εδαφικής/κοινωνικής Συνοχής γίνεται πράξη!!!

- με τη δημοπράτηση-ανάδειξη εργολάβου στο Δρόμο Βραγκιανών (διασταύρωση-Καρφίι)-Β Μάραθο-Αετοχώρι-Λίμνη Στεφανιαδας-15 χλμ.-Σπηλιώτισσα.

- με θετική εξέλιξη για νέο ασφαλή Δρόμο Μουζάκι-Κερασιά-Λίμνη Πλαστήρα.

- με εγκατάσταση εργολάβου δρόμο έως Ι.Μ.Σπηλιας-900μετρα.

- με έργα βελτίωσης στον άξονα Καρδίτσα-Αργιθέα-Άρτα (Γέφυρα Κοράκου/Συκιά).

Με την επιτόπια επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη (Οκτώβρη 2017), οι Καρδιτσιώτες, οι Αργιθεάτες, οι Ηπειρώτες, ελπίζουμε στην άμεση ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα των μεγάλων έργων, της Σήραγγας Τυμπάνου, του Φράγματος Συκιάς, της αειφορικής ανάπτυξης της Κοιλάδας του Αχελώου ποταμού, στα όρια τεσσάρων Περιφερειών!!!

Με επιμονή, πίστη, μαχητικότητα έχουμε επισημάνει, από καιρό, την ανάγκη για Ισόρροπη Ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας, τη σύνδεση της με τις γειτονικές Περιφέρειες, της Στερεάς, της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας!

Το 2018,είναι κρίσιμος χρόνος-450 μέρες από τις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές, όγδοο έτος διοίκησης της παρούσας Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας, στα 2/3 της διάρκειας του νέου ΕΣΠΑ-ιδίως για την αξιοπιστία των αρχόντων μας, που εμπιστεύθηκαν επί τετραετίες οι Θεσσαλοί, Ορεινοί και Πεδινοί, στα αστικά κέντρα και στις απομακρυσμένες κοινότητες.....

Αναμένουμε και άλλα ευχάριστα νέα!!!

Ο Αχελώος, Η ορεινή Αργιθέα, η Καρδίτσα δικαιούνται ασφαλές, σύγχρονο οδικό δίκτυο, με σύνδεση του Ενιαίου Χώρου των Αγράφων, Θεσσαλικών και Ευρυτανικών...... Απαιτούν τη δίκαιη-ισότιμη κατανομή πόρων!!!

Είμαστε βέβαιοι πως ο Περιφερειάρχης και οι Συνεργάτες του θα θέσουν τη.... σφραγίδα τους!!!! εντός του 2018........ ο καιρός γαρ εγγύς!!!

Τα Βραγκιανά και το πανίσχυρο "Λόμπυ Αργιθεατών" Λάρισας-Θεσσαλίας και όπου Γης, θέλουν να ακούσουν τα καλά νέα......

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος ΔΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας.     2/2/2018.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_225.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα