s70 smart

Koumpouriana

16 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Στο έγκριτο katafylli.gr δημοσιεύεται η Πτυχιακή εργασία του Ηλία Καμζέλη του Βασιλείου και της Λίτσας Κολοκοτρώνη - απόφοιτου ΤΕΙ Ηπείρου.

 |. Τα Βραγκιανά συνεχίζουν την καλή παράδοση να .... "παράγουν" καλούς φοιτητές και επιτυχημένους επιστήμονες.

 Ο Ηλίας, γέννημα θρέμμα των Νεοχωρίων της κοινότητας Βραγκιανών, νέος και εργατικός, καταπιάστηκε με ένα επίκαιρο θέμα, αυτό των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Υδροηλεκτρικά - Αιολικά - Ηλιακά κ.α.) και μαζί με τον συμφοιτητή του ολοκλήρωσαν την τεκμηριωμένη και πληρέστατη πτυχιακή εργασία τους.

 Παραθέτουν έγκυρα στοιχεία, πληροφορίες, βιβλιογραφία πλούσια και τολμούν να πάρουν θέση υπέρ των Αειφορικών επενδύσεων, χωρίς .... στρογγυλοποίηση και "ναι μεν.... αλλά"....

 Μπράβο στον Ηλία Β. Καμζέλη, Μπράβο στη νέα γενιά της ορεινής Πατρίδας!

 Η δημοσιοποίηση της πτυχιακής εργασίας ενισχύει το διάλογο, την ενημέρωση.

 Δικαιώνει τους πρωτεργάτες των έργων ΑΠΕ, που τολμήσαμε το μακρινό 1996 να πούμε Ναι στο Υδροηλεκτρικό Αργυρίου επί του ποταμού Πλατανιά, με πρωτοπόρο τον Κοινοτάρχη Αργυρίου Λάζαρο Παναγιώτου και τη συντριπτική πλειοψηφία των Αργυρατών.

 ||. Επίσης, οι Καταφυλλιώτες και Βραγκιανίτες που στήριξαν τα Αειφορικά έργα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ με το Υδροηλεκτρικό Δαφνοζωνάρας και γραμμή πυλώνων.

 Οι Κοινοτάρχες Νίκος Φρύδας και Βασίλης Καμζέλης, οι Δήμαρχοι Αχελώου Δημήτρης Παπακώστας και Θανάσης Οικονόμου, όλοι οι Αιρετοί διαχρονικά, είχαν και έχουν στενή συνεργασία με τις ιδιοκτήτριες εταιρίες στα πλαίσια της Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για ανταποδοτικά έργα υπέρ των κατοίκων και έσοδα υπέρ των κοινοτήτων και του Δημοτικού Ταμείου.

 |||. Με τον Αντιδήμαρχο Αχελώου Γιάννη Τσιάκαλο, έχουμε βάλει πρωταρχικό στόχο την έναρξη εργασιών του νέου Υδροηλεκτρικού Καταφυλλίου Μεσόπυργου - θέση Αρδάνοβο επί του Αχελώου ποταμού (40 mw και πλέον) .

 Ένα έργο πνοής που θα αλλάξει τον .... οικονομικό χάρτη των χωριών μας.

 Νέα τοπικά έσοδα - Αξία γης και κτημάτων - θέσεις εργασίας σε νέους.

 Δημιουργία τεχνητής λίμνης που θα ομορφύνει το όλο τοπίο.

 * Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας έχει λάβει τη θετική απόφαση υπέρ των Αειφορικών επενδύσεων (αριθ.153/2018) με όρους και προϋποθέσεις υπέρ του περιβάλλοντος και όπως η νομοθεσία προβλέπει.

 Όλα τα Δ.Σ., διαχρονικά, είχαν θετική στάση.

 |V. Το Ανώτατο Δικαστήριο - Συμβούλιο της Επικρατείας - έλαβε πρόσφατα απόφαση υπέρ των Αιολικών στις κορυφογραμμές των αλπικών τοπίων της Αργιθέας και Αγράφων. Απορρίφτηκαν σχετικές Αιτήσεις των "φορέων Αγράφων"....

 Η πρόοδος δεν ανακόπτεται....! Τα χωριά της ορεινής ΑΡΓΙΘΕΑΣ, της κοιλάδας Αχελώου ποταμού με νέα καινοτόμα Αειφορικά έργα θα πετύχουν την οικονομική και οικολογική ανάπτυξη.....!

 V. Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Καρδίτσας σχόλια συγχαίρω και πάλι όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους .

 Επίσης τους 20 Κοινοτάρχες και 12 κοινοτικούς συμβούλους των χωριών μας.

 Ευχόμαστε υγεία δύναμη και καλά έργα.

 Καλούνται να υπηρετήσουν έναν λαϊκό θεσμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, με το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη -που επιτάσσει αποκεντρωτική λογική, σύνθεση απόψεων, μετριοπάθεια και προπαντός σταθερή παρουσία των αιρετών στον τόπο και δράση υπέρ των Αδυνάτων και Απόμακρων....... επί 12 μήνες το χρόνο!

 * Η Ορεινή Αυτοδιοίκηση είναι δύσκολη υπόθεση . Χρειάζεται δουλειά, υπευθυνότητα, εργατικότητα, υπομονή, ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα υγείας και πολιτικής προστασίας των μόνιμων κατοίκων και δημοτών....

 * Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση οφείλουν να δραστηριοποιηθούν και να τιμήσουν τη λαϊκή εντολή.... ο καθείς εφώ .... ετάχθη!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας

Αιρετός ΤΑ 1991-2019.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα