19 - 04 - 2026
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

01 Koutsoxristos Theod Spiros Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου κληρικός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (Ιερά Μητρόπολη Καμερούν), Θεολόγος & Ιατρός, στις τελευταίες του ομιλίες αναφέρεται στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 Αναλύει τον "Ύμνο εις την Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού" και από ιστορικές πηγές, μιλά για την δράση των Αγωνιστών, δίνοντας στοιχεία που στο ευρύ κοινό ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα!

 Κάνει αναφορά, στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στον Άγιο Γρηγόριο τον Ε', στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στον Στρατηγό Ιωάννη Μακρυγιάννη στην Μαντώ  Μαυρογένους και στην πίστη, που είχαν στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

 Προτρέπει δε τους Χριστιανούς να προσεύχονται για την Ανάπαυση των Ψυχών, όσων αγωνίστηκαν για την
Ελευθερία της Πατρίδας μας, γιατί "ουκ έστιν άνθρωπος ος ζήσεται επί της γης και ουχ αμαρτήσει".

 Λόγω των επιληφθέντων κυβερνητικών μέτρων, εξαιτίας για της νόσου του κορονοϊού (Covid-19), είναι αριθμητικά περιορισμένη η παρουσία των πιστών Χριστιανών (μέχρι 20 άτομα) στους Ιερούς Ναούς.

 Μπορούν όμως οι πιστοί να αναζητήσουν, αυτές τις ομιλίες του Π. Ευαγγέλου στο διαδίκτυο.
Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα