Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 307 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

79 Ag Dimitrios Elateias Πανηγύρισε 25 και 26 Οκτωβρίου 2021 ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στην Ελάτεια Φθιώτιδος.

 Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Αρτοκλασίας, προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιερά Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος π. Κύριλλος Οικονομόπουλος και κήρυξε τον Θείο λόγο.

 Ο π. Κύριλλος ανέπτυξε τα χαρίσματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Θεσσαλονικέως, θέτοντάς τον ως πρότυπο αυταπάρνησης και γενναιότητας, για τον σύγχρονο Χριστιανό του 21ου αιώνα.

 Το δεξιό αναλόγιο διακόνησε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών κ. Αλέξανδρος Φίλης.

 Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν επίσης, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κόλλιας (εφημέριος Δαμάστας), ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γρηγόριος Νικολάου (εφημέριος Λευκοχωρίου), ο πρεσβύτερος π. Δημήτριος Καλιακούδας (εφημέριος Λιλαίας - Ι.Μ. Φωκίδος), ο πρεσβύτερος π. Χρήστος Καλιακούδας (εφημέριος Καλαποδίου) και ο π. Οδυσσέας Γκούμας (εφημέριος Ελάτειας).

 Τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας εκπροσώπησαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοντούνης και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ελάτειας κ. Λάμπρος Σακκάς.

 Ο Ιερός Ναός έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο, για τα ενσωματωμένα πρωτοχριστιανικά αρχιτεκτονικά μέλη και χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα των μέσων του 19ου αιώνα.

 Σήμερα, ο φίλεργος Εφημέριος π. Οδυσσέας Γκούμας συνεχίζει το έργο της αγιογράφησης και αναζητά προσφορές για την "μελέτη στατικής επάρκειας" του μνημειακού Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού.
Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
023_40.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα