Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 KPA Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι Αγραφιώτες μέσω της Κίνησης Πολιτών Αγράφων με την οποία ζητούν να συμπεριληφθούν τα χωριά των Αγράφων στις περιοχές που απαλλάσσονται από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

 Στην επιστολή που κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή, τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Φάνη Σπανό ,τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανία κ. Αριστείδη Τασιό και τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, επισημαίνεται πως η απαλλαγή των κατοίκων των Αγράφων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ, θα δώσει μια οικονομική "ανάσα" στον τοπικό πληθυσμό αφού εδώ και χρόνια οι Αγραφιώτες βιώνουν έναν άτυπο αποκλεισμό καθώς υπολείπεται σοβαρών υποδομών και έργων υποδομής και ανάπτυξης που οδηγούν στην ερημοποίηση και την φτωχοποίηση.

 Η επιστολή έχει ως εξής:

 Προς: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

 Kοιν: Υπ. Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, Βουλευτή Ευρυτανίας, Περιφερειάρχη Στερεάς, Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Δήμαρχο Αγράφων, ΜΜΕ

 Θέμα: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ στα χωριά των Αγράφων

   Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

 Πριν λίγους μήνες από το βήμα της ΔΕΘ, ακούσαμε να ανακοινώνεται την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 μικρά νησιά μας. Αδιαμφισβήτητα η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και παρέχει μία σημαντική ανακούφιση στους νησιώτες Ακρίτες της χώρας μας.

 Ωστόσο και οι ορεινές περιοχές και δη τα δυσπρόσιτα χωριά των Αγράφων έχουν εξίσου σημαντικά προβλήματα που αναμένουν άμεσες λύσεις πριν να είναι πολύ αργά.

 Τα Άγραφα εδώ και χρόνια βιώνουν έναν άτυπο αποκλεισμό καθώς υπολείπεται σοβαρών υποδομών και έργων υποδομής και ανάπτυξης που οδηγούν στην ερημοποίηση και την φτωχοποίηση.

 Εκτιμούμε ότι η απαλλαγή των κατοίκων των Αγράφων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ, θα δώσει μια οικονομική "ανάσα" στον τοπικό πληθυσμό και είναι ένα μέτρο που θα λειτουργούσε προς την αναπτυξιακή κατεύθυνση.

 Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα και θα αναλάβουν κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία.

Κίνηση Πολιτών Αγράφων (Κ.Π.Α.)

Άγραφα 1   Άγραφα 3

 K.Π.Α banner

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_002.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα