Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 221 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Οι Πράσινοι συμμετέχουν στη Διεθνή Μέρα Δράσης 14 Ιουνίου

011 Ban Live Exports Να σταματήσει το δράμα εκατομμυρίων ζώων, που μεταφέρονται ζωντανά κάθε χρόνο από την ΕΕ σε τρίτες χώρες για σφαγή, ζητάει το νέο κόμμα των Πράσινων. Και συμμετέχει στην «καταιγίδα μηνυμάτων» στο Twitter (#BanLiveExports) για να μπει ένα τέλος στη ζωντανή κόλαση των ζώων στο μεγάλο τους ταξίδι προς το σφαγείο.

 Είναι χαρακτηριστικό το σχετικό βίντεο των 30’’ της καμπάνιας Compassion in World Farming EU ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για την Κατάργηση των Εξαγωγών Ζώντων Ζώων στις 14 Ιουνίου.

 Πρόσφατα οι Πράσινοι απηύθυναν έκκληση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ.

Γεωργαντά ώστε κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας- AGRIFISH να υποστηρίξει 6 συγκεκριμένες βελτιώσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για κατάργηση των εξαγωγών ζώντων ζώων εκτός Ε.Ε. και αυστηρούς όρους στις μεταφορές ζώντων εκτρεφόμενων ζώων εντός ΕΕ, για να μη βασανίζονται και θανατώνονται χιλιάδες ζώα.
  • Άμεση απαγόρευση της εξαγωγής ζώντων εκτρεφόμενων ζώων σε τρίτες χώρες για πάχυνση και σφαγή.
  • Περιορισμός του χρόνου διαδρομής για τις μεταφορές ζώντων ζώων το πολύ στις οκτώ ώρες και στις τέσσερις ώρες για τα πουλερικά και τα κουνέλια, έως το 2024, με επενδύοντάς σε οργανωμένα τοπικά και κινητά σφαγεία για τη μείωση της διαδρομής.
  • Απαγόρευση μεταφοράς μη-απογαλακτισμένων και ευάλωτων ζώων.
  • Περισσότεροι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και αυστηρότερες κυρώσεις για παραβάσεις.
  • Απαγόρευση της μεταφοράς ζώντων ζώων εάν οι εξωτερικές θερμοκρασίες αναμένεται να είναι κάτω από 5˚C ή πάνω από 25˚C.
  • Αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού.

 Σήμερα χρειαζόμαστε επειγόντως μια φιλόδοξη, ισχυρή πρόταση για την αναθεώρηση του Κανονισμού μεταφοράς των ζώων.

 Η νομοθεσία της ΕΕ που πρέπει να προστατεύει τα ζώα κατά τη μεταφορά -ιδιαίτερα στη θάλασσα- όχι μόνο είναι αδύναμη αλλά και παραβιάζεται συστηματικά. Τα ζώα συνωστίζονται μέσα σε παλιά και σκουριασμένα πρώην φορτηγά πλοία, επικίνδυνα για τα ζώα και γενικά για την ασφάλεια στη θάλασσα. Κατά τη μεταφορά χιλιάδες ζώα πεθαίνουν. Μόλις προχθές, 15.000 πρόβατα πνίγηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, με μέγιστη χωρητικότητα μόλις 9.000 ζώα.

 Μόλις φτάσουν στον προορισμό τους, τα ζώα δεν προστατεύονται πλέον από τη νομοθεσία της ΕΕ. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει την οδυνηρή μεταχείριση των ζώων κατά την άφιξή τους. Τα πιο ευάλωτα ζώα, μικρά ή πολύ ηλικιωμένα, υποφέρουν. Τα μωρά ζώα υποφέρουν από πείνα, δίψα και θερμικό στρες, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το ευάλωτο ανοσοποιητικό τους σύστημα, το οποίο δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί σωστά. Αυτά που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη μερικές φορές καταλήγουν να γεννούν κάτω από τρομερές συνθήκες σε οχήματα ή πλοία, με αποτέλεσμα το θάνατο τόσο των μητέρων όσο και των μωρών.

 Η απαγόρευση των ζωντανών εξαγωγών είναι η μόνη πρακτική λύση για να τεθεί ένα τέλος στις δυσάρεστες συνθήκες που επιφέρει αυτό το είδος εμπορίου στα αισθανόμενα αυτά πλάσματα. Οι Πράσινοι στηρίζουν τους ευρωβουλευτές από τους Πράσινους/EFA και από τις άλλες πολιτικές ομάδες, που ζητούν την αντικατάσταση της εξαγωγής ζώντων ζώων από το εμπόριο σφαγίων και γενετικού υλικού για να αποτραπεί η περιττή ταλαιπωρία που υφίσταται. Χρειάζονται νέες διατάξεις ως μέρος της αναθεώρησης της νομοθεσίας για την καλή διαβίωση των ζώων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Οι πολίτες καλούνται να επιδείξουν την υποστήριξή τους στην απαγόρευση των εξαγωγών ζώντων ζώων εκτός ΕΕ.

BanLiveExports

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_379.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα