Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Κρίνω σκόπιμο και ωφέλιμο για τον όμορφο και πολλές αντιθέσεις νομό - αλλά και ανισορροπίες - της Καρδίτσας, κυρίως για τόνωση της πεσμένης αυτοπεποίθησης της κοινής γνώμης, να δημοσιεύσω τις συνοπτικές απόψεις του φίλου μου από το αρχοντικό νησί της Άνδρου, του ήπιου και ποιοτικού τουρισμού, ο οποίος μαζί με την σύζυγο του - Γαλλομαθή Νομικό Αθηνών - επισκέφθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τον ευλογημένο τόπο του Μαύρου Καβαλάρη, την τεχνητή Λίμνη Πλαστήρα - που δημιουργήθηκε δεκαετία 1960 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

 Για να ξεκινήσει η βιώσιμη ανάπτυξη μετά 20 χρόνια (1987).

 • Γράφει ο καλός φίλος νησιώτης:

 1. «Εντυπώσεις - επισημάνσεις από την εκδρομή στην Λίμνη Πλαστήρα.

 Η Λίμνη Πλαστήρα και η γύρω περιοχή είναι πράγματι φανταστική. Η φύση αυτή την εποχή είναι στα καλύτερα της.

 Οι κάτοικοι πρόσχαροι και φιλόξενοι. Τα καταλύματα είναι αξιόλογα και οι τιμές λογικές. Το φαγητό εξαιρετικό σε προσιτές τιμές.

 Η ανάπτυξη δείχνει να είναι ήπια στον πρωτογενή τομέα όπως και στον τουρισμό. Δεν είδα κάποιες ακρότητες.

 Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη και σε συνδυασμό με την νέα Εθνική Οδό γρήγορη και ξεκούραστη.

 Η οδική συγκοινωνία όμως με τα χωριά των Αγράφων είναι πρακτικά αδύνατη. Προ εικοσαετίας που είχα πάει με την μηχανή μπόρεσα και τα επισκέφτηκα.

 Ακόμα και σήμερα μόνο με τζιπ μπορείς να πας. Κρίμα γιατί η διαδρομή από Καρυά μέχρι το χωριό των Αγράφων μέσω Πετρωτού Τροβάτου Τρίδενδρου πλάι στον Αγραφιώτη ποταμό είναι εκπληκτική. Ίσως όμως μια άναρχη ανάπτυξη καταστρέψει αυτή την μοναδικής ομορφιάς όχι μόνον της Ελλάδας αλλά και μία από τις πιο παρθένες της Ευρώπης. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ».... Γ.ΣΤ.

————-

 • Όμως, ρωτώντας τη φίλη σύζυγο του για τις εντυπώσεις εκείνης από Λίμνη Πλαστήρα και Λουτρά Σμοκόβου, που επισκέφθηκαν στον γυρισμό, διαπιστώσαμε την ανισορροπία!

 • Dekadence / σε άπταιστα γαλλικά για όσα είδε στα όμορφα κάποτε Λουτρά μας... [Ντεκαντάς (= παρακμή, κατάντια, κατάπτωση)]...

 ^ Ενώ για το Νεοχώρι εκφράστηκε θετικότατα, όπως ο σύντροφος της, πλην παρατήρησε ότι η ενδοκοινοτική οδική πρόσβαση είναι κατώτερη του θαυμάσιου τοπίου και υποδομών ορεινού τουρισμού.

 ^ Τι συνέβη και τα Λουτρά Σμοκόβου έχουν υποβαθμιστεί;

 ^ Αρχές 2002 επί Δημαρχίας Αχελώου γκρουπ δημοτών ταξιδέψαμε με λεωφορείο στα Λουτρά και ήταν σε καλό ανεκτό επίπεδο υπηρεσιών.

 ^ Γιατί ένας αξιόλογος φυσικός κ οικονομικός πόρος μένει αναξιοποίητος;

 * Γιατί δεν προχωράει μια Σύμπραξη με ομίλους και εταιρίες; (ΣΔΙΤ).

——-

 2. Διαβάσαμε άρθρο παρέμβαση του μαχητικού Βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα χάλια του επαρχιακού δρόμου: Αλεποχώρι - Ψάθα Δ. Μάνδρας.

 • Για κακοτεχνίες, έλλειψη πλεγμάτων και βραχοπτώσεις…

 ^ Μας θύμισε: Τη Μ. Σκάλα Ανθηρού - το Καρφί - τις 5 σήραγγες Συκιάς - τις λακκούβες, τη μη σήμανση των αξόνων Δυτικής - Ανατολικής Αργιθέας, τους σχολικούς χωματόδρομους Ρογκίων Βραγκιανών και Αργυρίου...

 ^ Όταν στο παραλιακό Αλεποχώρι - Ψάθα, στις ακτές του Κορινθιακού το οδικό ταλανίζει κόσμο… Τι να περιμένουν οι ορεινοί Αργιθεάτες;

 • Όμως δείχνει τον δρόμο του αγώνα ο καλός έμπειρος κοινοβουλευτικός, που πρέπει επιτέλους να ακολουθήσουν και οι Αιρετοί της Καρδίτσας, της Θεσσαλίας!

 Να ξυπνήσει από το λήθαργο η Μείζων Αντιπολίτευση του ΠΣ, να δυναμώσει παντού ο αντίλογος!

 Χρέος όλων των Καρδιτσιωτών, Αιρετών και Ενεργών Πολιτών, να πιστέψουμε στην Ισχυρή Ισόρροπη Αειφορική Ανθρώπινη Καρδίτσα: σε κάμπο, ορεινά, λίμνες και ποταμούς!

Δημήτρης Παπακώστας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_304.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα