Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 358 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Tsitsipa topio krisis Επετειακό εικαστικό λεύκωμα, για τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή του, κυκλοφόρησε ο Όμιλος για την Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στο οποίο φιλοξενούνται τρεις φωτογραφίες της Θεσσαλής Θεοδώρας Τσιτσιπά.

 Η Θεοδώρα Τσιτσιπά, η οποία έχει ξεχωρίσει με τη δράση της σε Θεσσαλικούς Συλλόγους της Αττικής, ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ.

Tsitsipa Theodora Είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Διοίκηση Τουρισμού και Τουριστικών Επιχειρήσεων” (ΕΑΠ). Έχει, επίσης, σπουδές στη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία, την επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις, την πληροφορική.

 Διετέλεσε συνδικαλιστικό στέλεχος του Συλλόγου Εργαζομένων της Συνεταιριστικής Εταιρίας Λιπασμάτων (ΣΥΝ.ΕΛ.) (1987-1999). Ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών (2001-) τον οποίο έχει εκπροσωπήσει σε διάφορες συλλογικότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Eurochild, EAPN). Μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης της Φτώχειας (2002-2008). Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Ατόμων που Βιώνουν τη Φτώχεια και το Κοινωνικό Αποκλεισμό (Βρυξέλλες), που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας (2006, 2007). Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων (2008-). Μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ.) και της Ένωσης Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής “Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ” και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου (2013-). Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Καλλιθέας «Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ» (2008-2011). Μέλος του Συλλόγου των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας Καταγομένων. Μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό του Eurochild (Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων και Ατόμων που ασχολούνται με την προώθηση των δικαιωμάτων και την κοινωνική πρόνοια για τα παιδιά και τους νέους), σε ειδικό αφιέρωμα για τη ζωή των Ρομά στην Ευρώπη και έχουν εκτεθεί σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ημέρα που συζητιόταν η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ευρώπη, το 2009.

 Επίσης, φωτογραφίες της έχουν επιλεγεί από τον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας, με θέμα «Υδάτινοι Τόποι» (2011) καθώς και από τον 2ο Διαγωνισμό με θέμα «Φωτογραφία Δρόμου» (2012) και συμπεριλαμβάνονται σε ειδικό λεύκωμα ενώ έχουν εκτεθεί σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους των Αθηνών.

 Έχει εκθέσει φωτογραφίες της σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Έκθεση.

 Οι φωτογραφίες της αποτελούν συχνά τόσο έναν ύμνο στην ομορφιά της ζωής, τη φύση και τον άνθρωπο όσο και μια καταγγελία για την καταστροφή του περιβάλλοντος, την προσωπική και κοινωνική αποξένωση, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

diakobasili Nina Η πρόεδρος της ΟΥΝΕΣΚΟ Τ.Λ.Ε.Ε. κ. Νίνα Διακοβασίλη, στον πρόλογο του Λευκώματος τονίζει:

 “Το επετειακό λεύκωμα αφορά την τέχνη, αυτήν, που όπως είπε ο Ενγκάρ Ντεγκά “...δεν είναι αυτό που βλέπεις αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να βλέπουν...”.

 Όλα τα έργα που απεικονίζονται, μοιάζουν με καλοδουλεμένες πολύτιμες πέτρες, περασμένες σε λεπτή καδένα. Οι εικαστικοί μας, τα απλά, τα έκαναν σπουδαία, βρίσκοντας τη μαγική διέξοδο από μια καθημερινή, σκληρή πραγματικότητα και αφέθηκαν, με μπούσουλα την έμπνευση, να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά της καρδιάς τους, την ουσία της ομορφιάς. Παιχνίδισαν με την υφή του καμβά, του πηλού και του μετάλλου, μύρισαν χρώματα και αρώματα και απεικόνισαν προσδοκίες για να τις μοιραστούν χωρίς λέξεις, με χαρά που είναι άφωνη, από το σεντούκι της προσωπικής τους ελεύθερης έκφρασης.

 Ξεφυλλίστε το... ανασάνετε τη μοσχοβολή των λουλουδιών από τον κήπο μας, περάστε τα στην ψυχή σας σα σκέψη και κάντε τα μουσική που θα ηρεμήσει την καρδιά σας.”

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_053.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα