s70 smart

Koumpouriana

04 - 04 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 412 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 Afisa 5ou diagonismou poiisis Τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης οργανώνει η Βιβλιοθήκη Σπάρτου Αιτωλοακαρνανίας.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας (3) τρία ποιήματα, (ελεύθερο θέμα), που δεν έχουν εκδοθεί σε ποιητική συλλογή, (σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, σε (4) τέσσερα αντίτυπα, μέσα σε φάκελο σφραγισμένο, αποκλειστικά υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο. Στον ίδιο φάκελο, να περιέχεται μικρότερος φάκελος, επίσης σφραγισμένος, με τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, Τ.Κ. και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

01 Hmerologio IOLKOS Το νέο τομώδες ποιητικό ημερολόγιο, 390 σελίδων, κυκλοφορεί για εικοστή πέμπτη χρονιά, με επιμέλεια - ανθολόγηση του εκδότη, δημοσιογράφου και ποιητή και πνευματικού ανθρώπου Γιάννη Κορίδη.

 Η καλλιτεχνική επιμέλειά του έγινε από τον Δημήτρη Κουρκούτη.

 Το εξώφυλλο και το εσωτερικό της πολυτελούς έκδοσης κοσμούν συλλήψεις του εικαστικού Σαράντη Καραβούζη.

 Στον πρόλογο υπάρχει κείμενο με αναφορά στην ποίηση από τον δημοσιογράφο, λογοτέχνη, κριτικό Μπάμπη Δ. Κλάρα.

 -
 Δύο ομότεχνοι της γενιάς του ’70 θα συνομιλούν μεταξύ τους, θα διαβάζουν ποιήματά τους και θα αναφέρονται

Δύο ποιήματα της Θεοδώρας Τσιτσιπά, για τη φθορά, την απώλεια και την παροδικότητα των πραγμάτων και της ανθρώπινης ζωής

Tsitsipa Theodora Δυο ποιήματά της δίνει στη δημοσιότητα η ποιήτρια Θεοδώρα Τσιτσιπά, που έγραψε κατά τη διάρκεια της ασθένειας του πατέρα της Βασίλη Τσιτσιπά, ο οποίος “έφυγε” την Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2019. Οι τίτλοι των ποιημάτων είναι: “Το σακατεμένο εγώ που κείτεται στα άσπρα σεντόνια” και “Όλο μου φεύγεις!...

 Η ποιήτρια δηλώνει σχετικά. “Τα ποιήματα αυτά, πέρα από προσωπική έκφραση συναισθημάτων, αγάπης, πόνου και οδύνης μπροστά στο φαινόμενο της φθοράς, της

04 4os Panellinios Diagonismos Τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης οργανώνει η Βιβλιοθήκη Σπάρτου Αιτωλοακαρνανίας

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας (3) τρία ποιήματα (ελεύθερο θέμα), που δεν έχουν εκδοθεί σε ποιητική συλλογή (σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο) και ΔΕΝ έχουν σταλεί σε άλλον διαγωνισμό, σε (4) τέσσερα αντίτυπα, μέσα σε φάκελο σφραγισμένο, αποκλειστικά υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο. Στον ίδιο φάκελο, να περιέχεται μικρότερος φάκελος, επίσης σφραγισμένος, με τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, Τ. Κ. και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

Συμμετοχή της Θεοδώρας Τσιτσιπά σε συλλεκτική ποιητική έκδοση

Tsitsipa Theodora 1 Με ένα ποίημα, με τίτλο «Το ποτήρι κοιμήθηκε μαζί σου», το οποίο αποτελεί εξαιρετικό δείγμα συμβολικής και μοντέρνας γραφής, συμμετέχει η Καρδιτσιώτισσα, Θεοδώρα Τσιτσιπά, στη συλλογική έκδοση ποιημάτων «Ανθολόγιο ποίησης», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Καλλιγράφος.

Kosmas AitolosΛογοτεχνική - μουσική βραδιά οργανώνει τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 ο «Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου.

Ώρα έναρξης 18:30.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν: Ο Ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου για το κοινωνικό του έργο, η ποιήτρια Μόλλη Βότση για το ποιητικό της έργο και ο Αργιθεάτης ποιητής Μενέλαος Παπαδημητρίου επίσης για το ποιητικό του έργο. Ποιήματά τους θα αναγνώσουν ο Κωστής Τσιάκαλος και ο Πάνος Καπώνης.

ProsanammataΤην Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 παρουσιάζεται το ποιητικό έργο του - βραβευμένου με το Ρωσικό Βραβείο Ποίησης - Κωστή Τσιάκαλου, «ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑΤΑ», στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα.

Το ομώνυμο ποίημα έχει βραβευτεί από τον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» τον Δεκέμβριο του 1974.

Tsitsipa Theodora 1Με οχτώ ποιήματά της συμμετέχει η Καρδιτσιώτισσα Θεοδώρα Τσιτσιπά στην συλλεκτική έκδοση του Ομίλου για την Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, αφιερωμένη σε Σύγχρονους Έλληνες Ποιητές.

Για την έκδοση αυτή η πρόεδρος του Ομίλου για την Ουνέσκο κ. Νίνα Διακοβασίλη γράφει στον πρόλογο του βιβλίου:

“Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες αυτού του ποιητικού λευκώματος και μυρίζοντας τις τυπωμένες λέξεις στο χαρτί, θα αισθανθείς, ότι, όλοι οι ποιητές που συμμετέχουν μάζεψαν μέλι, από τα άνθη της περισυλλογής.

Gia parousiasi sto Agrinio Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00, θα γίνει παρουσίαση του ποιητικού έργου «Προσανάμματα» του - βραβευμένου με το Ρωσικό Βραβείο Ποίησης - Κωστή Τσιάκαλου, στην αίθουσα της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο.

 Το ομώνυμο ποίημα έχει βραβευτεί από τον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» τον Δεκέμβριο του 1974.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα