Koumpouriana

25 - 10 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

28 Parousiasi vivliou Felonis stin Amfiloxia 8 8 2020 Το δροσερό και ευχάριστο σούρουπο του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2020, στην αυλή της πινακοθήκης Μάργαρη στην όμορφη Αμφιλοχία, έγινε η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Δακρυσμένα Χαμόγελα» της Βαλτινής συγγραφέως Ευδοκίας Φελώνη.

 Την εκδήλωση συντόνισε με άψογο τρόπο η δραστήρια για τα κοινά Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας κα Ρούλα Μέλου.

 Για την συγγραφέα και το βιβλίο της μίλησαν η φιλόλογος κα Ελένη Τζωρτζοπούλου-Ζαμπάρα και η επίσης φιλόλογος και βραβευμένη συγγραφέας κα Κατερίνα Λιβιτσάνου-Ντάνου.

Της αγιογράφου, κριτικού βιβλίου-τέχνης Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)
03 Foka Marilena Ο Κατήφορος του Γρηγόριου Ξενόπουλου έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ψυχοφέλημα εφηβικά αναγνώσματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Κατά τον σχολιαστή του Ξενόπουλου Σ. Αρτεμάκη, «η πραγματική τέχνη δεν πεθαίνει αλλά ξεπερνώτας τους θορύβους της μόδας παραμένει παρουσία παντοδύναμη και πάντα ενδιαφέρουσα. Ο Ξενοπουλος δούλευε απλά μεν αλλά αιώνια ανθρώπινα θέματα. Παρουσίαζε ήρωες που μιλούν κατ΄ευθείαν στην καρδία. Πρόσφερε στο μυθιστόρημα, στο θέατρο και την κριτική ότι πολύ λίγοι νεοέλληνες συγγρφείς αν μη κανένας άλλος.»
 Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος (1867-1951) καθιερώθηκε σαν ο Πατριάρχης της Νεοελληνικης λογοτεχνίας . Ζακυνθυνός συγγραφέας, διατέλεσε ενεργό μέλος της «Διάπλασις των Παίδων», ήταν εισηγητής του

01 Parousiasi Dakrismena xamogela stin Amfiloxia Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:00 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Δακρυσμένα Χαμόγελα", της Ευδοκίας Φελώνη, στην Αμφιλοχία.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης «Μάργαρη».

 Δείτε στο χάρτη της google πού βρίσκεται η Πινακοθήκη επιλέγοντας ΕΔΩ:

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

 Η κα Κατερίνα Λιβιτσάνου - Ντάνου, Φιλόλογος και

 η κα Ελένη Τζωρτζοπούλου - Ζαμπάρα, Φιλόλογος.

 Την Παρουσίαση θα συντονίσει η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας, κα Ρούλα Μέλου.

Της αγιογράφου, κριτικού βιβλίου-τέχνης Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)

07 Apologia Kolokotroni Η Απολογία του Κολοκοτρώνη του Ηλία Κακλαμάνη αποτελεί ένα θεατρικό έργο που εντάσει τον Αγώνα του Γέρου του Μοριά σε μια ιστορική συνέχεια που τις απαρχές της έχει στην Αρχαία Ελλάδα και την έκβαση της στη σύγχρονη εποχή. Στην απόδοσή της, με τη μορφή του εσωτερικού και εξωτερικού μονολόγου αξιοποιήθηκαν στοιχεία από την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και της αρχαίας τραγωδίας. Ο αναγνώστης που ακολουθεί την πορεία της Ελληνικής Επανάστασης κάνοντάς τη βίωμά του μετέχει σε μια συγκλονιστική θεατρική εμπειρία. Το σκηνικό είναι το δικαστήριο του Ναυπλίου όπου οι δικαστές Πολυζωίδης και

02 Dakrismena xamogela Τα "Δακρυσμένα Χαμόγελα" είναι το δεύτερο βιβλίο της Ευδοκίας Φελώνη και κυκλοφόρησε το 2020.

 Τη συγγραφέα Ευδοκία Φελώνη τη γνωρίσαμε από τα βιβλία της και από τις δημοσιεύσεις στο katafylli.gr (Ευδοκία Φελώνη-Συγγραφέας: Σύντομο βιογραφικό και “Μόνο Στιγμές” της Ευδοκίας Φελώνη).

 Η ίδια εξομολογείται: Η αγάπη του κόσμου και οι καλές κριτικές που απέσπασε το "Μόνο Στιγμές" ήταν η ώθηση που μ' έκανε να γράψω αυτό το βιβλίο.

 Όπως φάνηκε από τη συζήτηση, η αποδοχή από τον κόσμο του πρώτου της βιβλίου ήταν τόσο μεγάλη που την ξάφνιασε, ως νέα συγγραφέα.

01 Mono Stigmes «Η σκέψη για γράψιμο υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Δουλειά, οικογένεια…, καθημερινές υποχρεώσεις, δεν μου επέτρεπαν να γράψω. Παρ’ όλα αυτά κρατούσα σημειώσεις, όχι συγκροτημένες αλλά που θα με βοηθούσαν να γράψω το πρώτο μου βιβλίο που είναι ένα μίγμα βιωμάτων και φαντασίας.

 Ένα συγκλονιστικό - για εμένα - γεγονός πριν λίγα χρόνια, ο θάνατος του πατέρα μου τον οποίον λάτρευα, μ' έκανε να κατασταλάξω για το περιεχόμενο του πρώτου μου βιβλίου».

 Κάπως έτσι άρχισε η κουβέντα μας για το βιβλίο “Μόνο Στιγμές” με την Ευδοκία Φελώνη και είναι αλήθεια ότι από τους αγαπημένους μας που χάνουμε εκείνο που μας μένει είναι οι στιγμές που ζήσαμε μαζί τους.

01 Koumpouriana Eksofilo
            Διαβάστε το βιβλίο
        επιλέγοντας την εικόνα
 

Παρακαλώ σε σταυραετέ, για χαμηλώσου λίγο
 και δωσ’ μου τις φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου.
Πάρε με απάνω στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος!

Κ. Κρυστάλλης, Στο Σταυραετό, 1893,
από τη συλλογή “Ο τραγουδιστής του βουνού και της στάνης”

   

Συγγραφείς

- Γεώργιος Γρ. Δήμος, Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. ε. α.

- Τριανταφυλλιά Λάμπρ. Θανασιά, Δ/ντρια Γενικού Λυκείου

- Παναγιώτης Ιω. Νταβαρίνος, Επίτιμος Σχ. Σύμβουλος Δ/θμιας Εκπαίδευσης

Γράφει η αγιογράφος, κριτικός βιβλίου-τέχνης Μαριλένα Φωκά (ΜΑ)

05 Foka Marilena Το ιστορικό μυθιστόρημα του Ivo Knotternus ΑΥΓΟΥΣΤΑ ΕΛΕΝΗ ακολουθεί το βίο της Αυγούστας Φλαβίας Ιουλίας Ελένης (250-330 μ.Χ.), μετέπειτα Αγίας Ελένης και φωτίζει πτυχές της προσωπικότητας της μέσα από την πορεία της στα μεσαιωνικά χρόνια όπου αναδεικνύεται το σημαντικό ανασκαφικό της έργο που χάρισε στην ανθρωπότητα το μοναδικό κειμήλειο του Τίμιου Σταυρού.

 Η συγγραφή του εν λόγω βιβλίου ξεκίνησε μετά την επίσκεψη του Knotterus στον Ναό του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. Ο συγγραφέας έκανε χρήση πρωτογενών ιστορικών και

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

07 Parousiasi vivliou Πραγματοποιήθηκε πετυχαίνοντας τους στόχους της, στις 17/6/2020, η παρουσίαση του βιβλίου «ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ, καλλιέργεια & μετασυλλεκτική διαχείριση, ανθέων και φυλλωμάτων» από τον καθ Αναστάσιο Δάρρα, στην ΑΝΘΑΓΟΡΑ Αθηνών (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια, Αθήνα).

 Την παρουσίαση, που πέτυχε χάρις στην υποστήριξη του SKYWALKER-Εργασία στην Ελλάδα, με την κα Ελισάβετ Καλαρούτη (Διευθύντρια Δράσεων) ώστε να μεταδίδεται δημόσια διαδικτυακά μέσω facebook, με 47 περίπου διαδικτυακούς σύγχρονους συμμετέχοντες, που μπορεί όποιος επιθυμεί να την ακούσει & να την δει ΕΔΩ: Το video της παρουσίασης έχει ήδη (19/6/2020) 8.300 θεάσεις! ……

Feloni evdokia Η Ευδοκία Φελώνη είναι μια σχετικά νέα συγγραφέας με πάθος στο γράψιμο και στο διάβασμα. Έχει γράψει και εκδώσει δύο βιβλία μέχρι τώρα και ελπίζουμε να απολαύσουμε και πολλά άλλα από τη «μαγική» πένα της.

 Ας γνωρίσουμε την ταλαντούχα συγγραφέα, Ευδοκία Φελώνη, μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της.

 Η Ευδοκία γεννήθηκε στους Γιαννόπουλους Αιτωλοακαρνανίας, ένα ορεινό χωριό της πρώην ιστορικής επαρχίας Βάλτου. Παιδί ακόμα, η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα, όπου συνέχισε τις σπουδές της και αργότερα εργάστηκε στο Υπουργείο Υγείας.

 Από τα νεανικά της χρόνια την ενδιέφεραν τα κοινά του τόπου καταγωγής της και ήταν ο λόγος που υπήρξε από

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα