Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 298 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 M.Foka me to ergo tisΙδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν με τις εικαστικές καταθέσεις οι δημιουργοί Μαριλένα Φωκά, Θάλεια Μαγδαληνού και Θάλεια-Βαρβάρα Τρανταλίδου στην ομαδική έκθεση που διοργανώθηκε από την Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης με την υποστήριξη του Δήμου Δάφνης -Υμηττού στο χώρο του παλιού Δημαρχείου Υμηττού.

Κάθε μία με διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο απέδωσαν ποικίλες διαστάσεις του γυμνού στοιχείου αποκαλύπτοντας την πολυκύμαντη εικαστική δυνατότητα τους.

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που συμμετείχε στην έκθεση με το βραβευμένο έργο του ‘’Twins’’ και προλόγισε την έκθεση επεσήμανε μεταξύ άλλων:

‘’Οι συλλήψεις αδιάσπαστα εκδηλώνουν την αφοσίωση των δημιουργών στην ιδεατή ισορροπία της αισθητικής περιήγησης. Η αυθεντικότητα των χαρακτηριστικών αποτυπώσεων με συμβολική σύζευξη εκφράζει ευθύβολα μια πηγαία παραστατική διαβάθμιση .Με ανεξάντλητη αρμονία ρυθμών σε συνδυασμό με τη ιδανική φορμαλιστική αναφορά αναγάγουν τις σχηματικές οσμώσεις με συνέπεια στη σφαίρα ολοκλήρωσης και της αφομοιωτικής οντότητας .Η επικοινωνία τους με το κοινό εξελίσσεται σε οικεία συνομιλία που κοινωνεί μια διαδικασία με αυθόρμητες εντάσεις, ευρηματικές κινήσεις και στέρεες απεικονίσεις.

Η κατασκευαστική αλήθεια των πινάκων συνίσταται από ιδιότυπα συμπλέγματα με στιλιστικές διαστάσεις των υλικών. Περιγράφουν συνειρμούς με αβρότητα ενώ προσημαίνουν καταστάσεις μέσα από διακυμάνσεις που ιχνηλατούν τη περιδιάβαση αλλά και τη παρέμβαση. Με ακατάβλητη γοητεία η φλόγα της τεχνικής τους αποτελεί ειδική περίπτωση για μια ενδότερη ανάλυση και για μια ενδοσκοπική μελέτη.

Ο θεατής ανακαλύπτει βαθμιαία το μεγαλείο της δυναμικότητας στις τυπώσεις, την εντρύφηση που διαγράφεται και ενσαρκώνεται, δικαιώνοντας με διακριτικότητα την πλαστικότητα στις γραμμές. Αντιμετωπίζουν τη φορμαρισμένη υφή προσδίδοντας της μορφική ανάπλαση με ιδεογράμματα απέναντι στο παιχνίδισμα της σκιάς.’’

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
06-08-2010-20.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα