Ela na paiksoume

Koumpouriana

05 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 389 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

009 3o festival xorodion

Στην κοιλάδα του Αχελώου για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2020

03 Pappas Panagiotis Ο Παναγιώτης Παππάς γεννήθηκε στη Δρομίστα της Αιτωλοακαρνανίας.

 Γόνος ιερατικής οικογενείας τελείωσε το εκκλησιαστικό Λύκειο Αθηνών. Μαθητής και συνεργάτης του Σίμωνα Καρά από το 1978 και για περίπου 30 χρόνια. Κοντά στο σοφό του Διδάσκαλο εντρύφησε στα μυστικά της ελληνικής μουσικής.

 Από το Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας και με καθηγητή τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, έλαβε το δίπλωμα της Βυζαντινής μουσικής.

 Το 1988 διορίζεται πρωτοψάλτης στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου και από τον επόμενο χρόνο στον Άγιο
Ανδρέα Αγίας Παρασκευής, μέχρι το 2012. Το 1989 προσλαμβάνεται στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, ως ειδικός καθηγητής παραδοσιακής μουσικής. Άριστος γνώστης της βυζαντινής μουσικής, του δημοτικού τραγουδιού και του Λαούτου, μόχθησε και συνέβαλε τα μέγιστα στην καθιέρωση της παραδοσιακής μουσικής στην εκπαίδευση.

 Το 1990 εξέδωσε χειρόγραφον σύγγραμμα με τίτλο "Ακολουθία της Θείας Λειτουργίας". Ακολούθησαν το "Αναστασιματάριον (Όρθρος και Εσπερινός) Μουσικόν Τριώδιον, Μουσικόν Πεντηκοστάριον, και άλλες επί μέρους ακολουθίες, όπως των Δεσποτικών και Θεομητορικών εορτών, του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κ.λπ.

 Το 1992 ηχογράφησε τραγούδια της ιδιαιτέρας του πατρίδος με τίτλο "Ρούμελη". Έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες ηχογραφήσεις, είτε ως τραγουδιστής είτε ως Λαουτιέρης. Επίσης έχει στο ενεργητικό του πάμπολλες εκπομπές στο Ραδιόφωνο και στην Τηλεόραση, και πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Επί σειρά ετών διετέλεσε παραγωγός και παρουσιαστής δημοτικών τραγουδιών στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Έλαβε μέρος σε πολλά εκπαιδευτικά και μουσικολογικά συνέδρια ως επιμορφούμενος και ως επιμορφωτής, και αρθρογράφησε σε εφημερίδες και περιοδικά με θέματα πάντοτε την παραδοσιακή μουσική.

 Το 2016 επιλέχτηκε ως Συντονιστής-Αξιολογητής των προγραμμάτων Παραδοσιακής μουσικής του Υπουργείου Παιδείας για τα Μουσικά Γυμνάσια.

 Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και υπηρετεί το ιερόν Αναλόγιον στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Στύρων Ευβοίας.

 Πηγή: skroutz

 Επισκεφτείτε το κανάλι του Παναγιώτη Παππά στο youtube

 Ο Παναγιώτης Θ. Παππάς θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου, που οργανώνει η Εθελοντική Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, τα Συμβούλια και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, με το Σχήμα:

 Παναγιώτης Παππάς: Λαούτο, τραγούδι

 Σωτηρία Παππά: κανονάκι

 Θωμάς Παππάς: βιολί

 Γιάννης Σκαλτσής: κλαρίνο

 Σημ: Όλες οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου θα γίνουν διαδικτυακά.

 Το katafylli.gr είναι υποστηρικτής επικοινωνίας για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου

 

 

  Θα μας βρείτε και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0683.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα