Ela na paiksoume

Koumpouriana

19 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 115 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

08 S T Sinavlias Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Γεώργιο Καραϊσκάκη και στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι Καρδιτσιώτες απόψε, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

 Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Πασχάλης Τόνιος θα παρουσιάσει το μουσικοποιητικό - αφηγηματικό του έργο «Ωδή στους ήρωες του 1821» το οποίο είναι βασισμένο σε ποιήματα μεγάλων ξένων (φιλελλήνων) και Ελλήνων που εμπνεύστηκαν από την Επανάσταση και τους ήρωες του 1821.

 Με αυτόν τον τρόπο θα εορταστούν τα φετινά Καραϊσκάκεια που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 Ο Πασχάλης Τόνιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη και το έργο του περιλαμβάνει ποιήματα των: Βίκτωρ Ουγκώ, Πούσκιν, Λόρδου Μπάιρον, Πέρση Σίλλεη, Ουίλχεμ Μίλερ, Σατωβριάδνος, Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος), Παλαμάς, Κάλβος, Καζαντζάκης, Άγγελος Σικελιανός, Αδαμάντιος Κοραής, Λορέντζος Μαβίλης, Διονύσιος Σολωμός και Γεώργιος Σουρής.

 Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος της παράστασης, θα παρουσιαστούν ηρωικά και κλέφτικα τραγούδια που αναφέρονται στους αγώνες των Ελλήνων και τα οποία αποτελούν την αποκορύφωση μια μακράς εξέλιξης της δημοτικής ποιητικής δημιουργίας του ελληνικού λαού.

 Το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι των φορέων-συνδιοργανωτών παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,

 Στη συνέντευξη συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, ο καλλιτέχνης κ. Πασχάλης Τόνιος, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης κ. Γρηγόρης Βαλτινός καθώς επίσης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και Λία Ρογγανάκη.

 Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος τόνισε πως είναι η πρώτη εκδήλωση που γίνεται από τη στιγμή που προέκυψε η πανδημία τονίζοντας πως ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει από το χέρι τη ζωή μας. «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης γεννημένος στο Μαυρομμάτι αξίζει κάθε τιμή» κατέληξε.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος έκανε λόγο για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, που είναι αφιερωμένη σε μια ηρωική μορφή και σε μια ηρωική εποχή, με την οποία εορτάζονται τα φετινά Καραϊσκάκεια, αυτή η εμβληματική διοργάνωση του τόπου μας.

 Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος δήλωσε πως μετά από μια μακρά περίοδο περιορισμών η Καρδίτσα διοργανώνει μια σημαντική εκδήλωση μέσα από την οποία θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη. «Η Καρδίτσα είναι μια περιοχή που αγαπάει τον πολιτισμό. Και ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι τρόπος ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Ο καλλιτέχνης κ. Πασχάλης Τόνιος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που θα παρουσιάσει το έργο του για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στην αγαπημένη του Καρδίτσα και ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές για τη συνεργασία.

 Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης κ. Γρηγόρης Βαλτινός υπογράμμισε πως τα ποιήματα που διάλεξε ο κ. Τόνιος δεν παραποιούν τίποτα, αντίθετα μεγεθύνουν το αίσθημα.

 Συντελεστές

 Πασχάλης Τόνιος, τραγούδι

 Γρηγόρης Βαλτινός, αφήγηση

 Μαριάννα Πολυχρονίδη, τραγούδι

 Πιάνο-ενορχήστρωση: Γιώργος Παπαχριστούδης

 Βιολί: Θάνος Γκιουλετζής

 Μπάσο: Γιάννης Πλαγιαννάκος

 Πνευστά: Αλέξανδρος Ζουγανέλης

 Ντραμς-κρουστά: Μάνος Ντόμπρος

 Κιθάρα: Πασχάλης Τόνιος

 Παρουσιάζει: Η Ρίτσα Τσικρίκα.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img048.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα