Ela na paiksoume

Koumpouriana

01 - 12 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

03 2o Festival Agriniou Ολοκληρώθηκε το τριήμερο 1,2 και 3 Οκτωβρίου το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου, στον Δημοτικό κινηματογράφο «AΝΕΣΙΣ» στο Αγρίνιο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία όσον αφορά τις συμμετοχές, την απήχηση και την αναγνωσιμότητα.

 Η τριήμερη αυτή μουσική εκδήλωση, που έφερε στο επίκεντρο την πόλη του Αγρινίου για δεύτερη χρονιά και κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες της εποχής μας - διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία της Αγρινιώτικης Χορωδίας Αγία Σκέπη (εγγεγραμμένος φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού) και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Αγρινίου και τον Δήμο Θέρμου. Τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

 Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην είσοδο του «Άνεσις» θερμομετρούσε τους εισερχόμενους, ως

πρόσθετο μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας Covid 19, ενώ και υπηρεσία Ασφάλειας χώρων έλεγχε για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των εισερχομένων.

 Την άψογη παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο καταξιωμένος επί 60 συναπτά χρόνια στον χώρο, καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής του κλασικού θεάτρου και του καλλιτεχνικού αθλητισμού Αλέξης Κωστάλας.

 Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

 Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νικόλαος Κοροβόσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αμαλία Βούλγαρη, υπεύθυνη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας και Εντεταλμένη Σύμβουλο και Βοηθός Περιφερειάρχη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγρινίου κα Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού κ. Βασίλης Φωτάκης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας και πολιτευτής κ. Αθανάσιος Παπαθανάσης, Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, η Αντιδήμαρχος Κέρκυρας κα Χρυσούλα Τόμπρου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Ευστάθιος Κούλης, ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ορφέα Αγρινίου κ. Θέμης Γαμβρούλης, η κα Έλενα Παπαγιάννη εκπρόσωπος της «Φλόγας», πολλοί κάτοικοι της πόλεως αλλά και πολλοί συνοδοί των χορωδιών - επισκέπτες από άλλες πόλεις.

 Συμμετείχαν 19 χορωδίες και μία μαντολινάτα από όλη την Ελλάδα, από 14 διαφορετικούς Δήμους.

 Όλες οι χορωδίες βραβεύτηκαν και καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιασμένο κοινό και στο τέλος πολλοί ήταν αυτοί που παρέμειναν στον χώρο για να συγχαρούν όλους τους παράγοντες αυτής της θαυμάσιας εκδήλωσης.

 Στο τέλος κάθε βραδιάς οι χορωδίες τραγούδησαν κοινό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη και ακολούθησαν καντάδες στους πεζόδρομους της πόλης του Αγρινίου. Οι γλυκές μελωδίες των καλλιτεχνών σκέπασαν τους συνήθεις θορύβους της πόλης και οι τελευταίοι νυχτερινοί περιπατητές αναρωτιούνταν για την ευχάριστη αυτή έκπληξη. Όλοι σχολίαζαν ότι οι Κερκυραίοι και γενικά οι Επτανήσιοι έχουν μουσικές καταβολές.

 Την Κυριακή το πρωί η Χορωδία του Ακαδημαϊκού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων έψαλλε Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι.

 Παράλληλες δράσεις έλαβαν χώρα στο Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία και το Θέρμο με συναυλίες και ξεναγήσεις και σε σημεία ενδιαφέροντος σε όλο τον νομό.

 Ευχαριστούμε όλους τους συμβαλλόμενους φορείς και υπουργεία, τις δομές του Δήμου Αγρινίου και την Ακτίνα Εθελοντισμού Δήμου Αγρινίου, την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και τον Αντιδήμαρχο κ. Φλώρο Σπύρο, τις χορωδίες που ταξίδεψαν από μακριά και ήρθαν στην πόλη μας μεταλαμπαδεύοντας το μουσικό τους πολιτισμό στα μέρη μας και το φιλόμουσο κοινό.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

Τασολάμπρου Χρυσούλα

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα