Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 419 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης
50 Skepseis gia tin agrotiki anaptiksi Το Σάββατο, 28 Σεπ 2019, στις 19:00, στην Αθήνα, στο πρώην αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Γωνία Πειραιώς & Ερμού, απέναντι από το Γκάζι), στα πλαίσια του Φεστιβάλ Εκπαίδευσης (Education Festival) του Skywalkerοι εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ παρουσιάζουν το βιβλίο «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, το οποίο θα δοθεί δωρεάν σε όσους έρθουν.

 Το βιβλίο προλογίζουν ο κ. Δημήτρης Φυντάνης (Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας του skywalker.gr), ο κ. Γιώργος Παπαβασίλης (Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων), η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), ο κ. Αθανάσιος Κελμάγερ (Πρόεδρος Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Αθηνών) και η επιμελήτρια της έκδοσης κα Κατερίνα Γκρίτζαλη από τις εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ.

 Ο κ. Δημήτρης Σωτήρη Φυντάνης (skywalker.gr) στον πρόλογό του λέει: «Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης υπάρχει για να σου καταστρέφει την αυτοπεποίθηση, όταν νομίζεις ότι έχεις πλήρη εικόνα. Δεν κατέχει τα πάντα, αλλά ειδικεύεται σε αυτά που δεν βλέπει κανείς άλλος. Αν θέλεις να ανοίγεις ορίζοντες, τον κάνεις φίλο. Δεν διαπλέκεται και δεν εξαγοράζεται. Είναι αποφασισμένος να λέει την αλήθεια του υπό κάθε συνθήκη. Όσο πιο άβολη είναι η εικόνα που βλέπει, τόσο πεισματικά τη μεταφέρει. Μικρός εξερευνητής και τελευταίος πρόσκοπος. Η συναναστροφή μαζί του πολύ συχνά μου θυμίζει τα χάπια του matrix. Κάπως έτσι αισθάνομαι και για το βιβλίο αυτό. Πριν αρχίσεις, αποφάσισε αν θέλεις να νιώσεις την πραγματικότητα ή να συνεχίσεις ανυποψίαστος στον κόσμο σου. Καλή απόφαση».

 Ο κ. Αθανάσιος Γεωργίου Κελμάγερ (ΑΑΣΑ) στον πρόλογο θυμάται: Τον Δημήτρη Μιχαηλίδη τον συναντήσαμε πρώτη φορά στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου το 2016, στο μπλόκο της Εθνικής οδού στα διόδια των Αφιδνών, όπου ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών (Άνω Πατήσια, ΑΘΗΝΑ) είχε συγκεντρώσει τα μέλη του, και τον προσκαλέσαμε στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών. Ήρθε κοντά μας στην «λευκή νύχτα» για τα 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Συνεταιρισμού. Έκτοτε μας βοήθησε, ως Τεχνικός Συνεργάτης, και σήμερα ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Αθηνών, ο οποίος καλύπτει με την λειτουργία του 113 Ανθοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, πέτυχε να είναι εγγεγραμμένος στο εκκαθαρισθέν μητρώο του ΥπΑΑΤ για τους νέους Συνεταιρισμούς με καθαρή οικονομική κατάσταση, κερδοφόρος. Το νέο λογισμικό του Συνεταιρισμού μας είναι αποτέλεσμα της δουλείας του μαζί μας.

 Η κα Μάγδα Βασιλείου Κοντογιάννη (Κτηνοτρόφος) αναφέρει: Το εύχρηστο βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» έχει συγκεντρωμένες πολλές σκέψεις που δημιουργήθηκαν από πραγματικά γεγονότα του αγροτικού τομέα και συνθέτουν την πολυπλοκότητα της επαγγελματικής και κοινωνικής μας ζωής ως αγρότες. Γνωρίσαμε τον Δημήτρη Μιχαηλίδη σε ένα συνέδριο στις παράλληλες εκδηλώσεις σε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας το 2015, όπου μετείχαμε με τον Πρόεδρο μας κ. Γιάννη Κοντογιάννη και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστα Μαντζουράνη. Την λάθος ερμηνεία του Νόμου 4056/2012 την αποκαταστήσαμε το 2017 χάρις στην αναγνωρισιμότητα και την οργάνωση μας, που πολλά οφείλουμε στον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής πραγματοποίησε επιτυχώς 356 εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων: ομιλίες, ημερίδες, συνέδρια, τυροκομήσεις, μαγειρέματα, τηλεοπτικές εκπομπές, ενημερώσεις πολιτών και μαθητών, επισκέψεις μελέτης, εκθέσεις φωτογραφίας, συμμετοχή σε εκθέσεις και Σύμφωνο Συνεργασίας με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ».

 Ο κ. Γιώργος Παπαβασίλης (Μέγαρα) γράφει: Η πρώτη επαφή μου με τον Δημήτρη Μιχαηλίδη ήταν όταν αποφασίσαμε μαζί με αρκετούς συναδέλφους να δημιουργήσουμε την Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής βασιζόμενοι στα δικά του βήματα, κάπου στο 2006. Έχοντας στενή συνεργασία μαζί του, μπορώ να τον χαρακτηρίσω ως ένα ανοικτό βιβλίο γνώσεων και εμπειριών. Η πρόταση του για προώθηση συστημάτων Τοπικής Ανάπτυξης είναι αυτό που πάντα προτείνει και μας παροτρύνει για τις αγροτικές περιοχές και την ύπαιθρο της Αττικής. Νοιώθω ευγνώμων για την γνωριμία, διότι ανακάλυψα νέους ορίζοντες, περπάτησα σε καινούργια μονοπάτια και έφθασα σε απάτητες κορυφές.

 Ο κ. Δημήτρης Νικολάου Μιχαηλίδης στον πρόλογο του βιβλίου «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» καταγράφει: Το 2000 ξεκίνησα να γράφω τα ΑγροΝέα, και να τα κυκλοφορώ κάθε Τρίτη & Παρασκευή, με την ίδια ακριβώς μορφή μέχρι σήμερα, με αφορμή την υποστήριξη 19 Ομάδων Τοπικής Δράσης, οι οποίες υλοποιούσαν προγράμματα LEADER, στην ελληνική ύπαιθρο.

 Είχε προηγηθεί η ενασχόληση με την Αγροτική Ανάπτυξη ως Διευθυντής σε τότε πραγματικό αγροτικό σχολείο, η εμπειρία μου από την οπτική της βιομηχανίας για τον αγροτικό τομέα, η λειτουργία των τότε Σταυροδρομιών Αγροτικής Πληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η συνεχής προσφορά μου στον εθελοντισμό, στην νεολαία (προσκοπισμός) και στην κοινωνία των πολιτών.

 Στις 7/6/2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα προετοιμασίας για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2021-2027, εκεί που χτυπά η «καρδιά» της γραφειοκρατίας όσων μισθοδοτούνται και κάνουν καριέρα με αντικείμενο την μελέτη της αγροτικής ανάπτυξης, σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας. Ήταν οδυνηρή η διαπίστωση πως πρέπει να φοβόμαστε όλα αυτά που θα γίνουν για τους αγρότες, χωρίς τους αγρότες.

 Μετά από πολύ λίγες μέρες σε μια συζήτηση φιλική (τρώγοντας ρεβύθια …) ο κ. Δημήτρης Φυντάνης μου πρότεινε να αναδημοσιευθούν «φωτογραφίες» των διαφόρων γεγονότων από τον αγροτικό χώρο ή και σκέψεων, έτσι όπως είχαν αποτυπωθεί στην freepresss Skywalker και αργότερα στην εφημερίδα ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ και σήμερα στο site srentoras.gr. Φαίνεται σαν να μην θέλει να ασχοληθεί κανένας με τους αγρότες, αν και θα μπορούσε ίσως κάποιος κοινωνιολόγος να διακρίνει ακόμα και διάθεση αποστροφής των αστών εναντίον των αγροτών.

 Όλοι ασχολούνται με την αγροτική ανάπτυξη ή με την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ή με την αύξηση της αγροτικής παραγωγής, ή την παραγωγικότητα μιας εκτροφής ή εκμετάλλευσης, με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, με την αγροτική επιχειρηματικότητα, αλλά σχεδόν κανένας ΔΕΝ ασχολείται με τους αυθεντικούς αγρότες, τους πραγματικούς ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ του περιβάλλοντος, τους ανθρώπους των αγροτικών κοινωνιών, τους παραγωγούς πραγματικού πλούτου.

 Το βιβλίο «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη θα δοθεί δωρεάν σε όσους έρθουν στο πρώην αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Πειραιώς απέναντι από το Γκάζι, Αθήνα), το Σάββατο, 28 Σεπ 2019, στις 19:00.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img061.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα