Ela na paiksoume

Koumpouriana

10 - 08 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 287 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

 Ένα βιβλίο του π. Γεωργίου Χριστοδούλου που μιλάει για τον «παράδεισο», αφιερωμένο στα παιδιά

Της αγιογράφου, κριτικού βιβλίου τέχνης, Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)

03 Stou Paradisou to Perivoli Το βιβλίο του π. Γεωργίου Χριστοδούλου Στου Παραδείσου το Περιβόλι είναι ένα ευχάριστο και ψυχοφελές ανάγνωσμα για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Το θέμα που πραγματεύεται είναι ο πολυπόθητος παράδεισος που είναι προσδοκία όλων των ανθρώπων.

 Μία ομάδα παιδιών, ο Αλέξανδρος, η Δήμητρα, ο Ανδρέας και η Ειρήνη ατενίζοντας μια

νύχτα τον έναστρο ουρανό εμπλέκονται σε μια συζήτηση που από μια αφετηρία κοσμογονίας φυσικού τύπου τους οδηγεί σε πνευματικές και θεολογικές αναζητήσεις προσπαθώντας να σκιαγραφήσουν στο τέλος, το περιβόλι του παραδείσου. Οδηγός στην συζήτηση αυτή είναι ένας ιερέας, ο πατέρας Νεκτάριος, που με επιχειρήματα, θεολογικές αναλύσεις, χωρία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, του Ψαλτηρίου και βίους Αγίων, με έναν εύληπτο τρόπο και προσαρμοσμένο για την παιδική ψυχή προσπαθεί να ξεδιπλώσει την ομορφιά αυτού του δώρου του Θεού.

 Το εν λόγω βιβλίο προσφέρει στα παιδιά ένα σημαντικό όραμα, να κατακτήσουν τον παράδεισο, και μέσω αυτής της προσπάθειας να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι εδώ στη γη καθώς αντιμετωπίζουν πλέον τον κόσμο αλλά και τους ανθρώπους μέσα από ένα διαφορετικό χριστιανικό πρίσμα. Παράλληλα, αισθάνονται ευγνωμοσύνη για Τον Θεό για όσα ετοίμασε για το πλάσμα Του.

 Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, πάντα μέσω του διαλόγου γίνεται σχολιασμός κάποιων προβλημάτων που απασχολούν τα παιδιά σήμερα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η ζήλεια, οι σχέσεις με τους γονείς, τ’ αδέλφια και τους συνανθρώπους τους αλλά και η σωστή συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας.

 Το βιβλίο Στου Παραδείσου το Περιβόλι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΣΑÏΤΗ.

 Την εικονογράφηση έχει κάνει η κοινωνιολόγος, θεολόγος και αγιογράφος Μαρία Νασοπούλου ενώ προλογικό σημείωμα έχει από την Ισιδώρα Μοναχή, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Κυπαρισσιωτίσσης & Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων.

 Ο Πατέρας Γεώργιος Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ο.Ε.) συνέχισε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών (Α.Ε.Α.Α.).

 Έχει μετεκπαιδευτεί και εξειδικευτεί στο Εργαστήριο Νευροψυχολογίας του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχολογία. Ταυτόχρονα έκανε και την πρακτική του άσκηση στην Παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

 Είναι διπλωματούχος καθηγητής βυζαντινής Μουσικής και έχει διδάξει σε διάφορες σχολές και Ωδεία της Αθήνας.

 Σήμερα υπηρετεί ως υπεύθυνος Νεότητας στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό όπου έχει ιδρύσει σχολή Βυζαντινής Μουσικής στο οποίο διδάσκει ο ίδιος καθώς και Κοινωνικό Φροντιστήριο για φοιτητές. Επίσης, έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα για επισκέψεις Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και Θεολογικών Σχολών.

 Συνεργάζεται με το ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας καθώς και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην επιμόρφωση κατηχητών και ιερέων Νεότητας, έχοντας παράλληλα διατελέσει και υπεύθυνος κατασκηνωτικών περιόδων.

 Έχει γράψει επίκαιρα άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό τύπο και το πρώτο του βιβλίο κατήχησης για παιδιά που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΣΑÏΤΗ είναι το «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ». Είναι νυμφευμένος με την φιλόλογο Αγαθή Μάγγανου και πατέρας ενός τέκνου.

 Άλλα βιβλία του είναι: ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΦΥΛΑΞΟΝ ΤΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΗΠΙΟΝ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ.

Στου Παραδείσου το Περιβόλι     19400402     19237940

(Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση του βιβλίου του πατρός Γεωργίου Χριστοδούλου το 2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού)

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  
 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_005_DSC_0031.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα