Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 03 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 225 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ - ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ!!!

Γράφει ο Μενέλαος Παπαδημητρίου

001 Deftero taksidi stin aioniotita Παρουσίαση του βιβλίου του ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΡΑΒΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ την Τετάρτη, 25.1.2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (οδός Κλεισθένους 15 -7ος όροφος, όπισθεν του παλαιού Δημαρχείου Αθηνών -στην Πλατεία Κοτζιά, δίπλα στην Πλατεία Ομονοίας) από τον εκδοτικό οίκο <<Ατρειδών Κύκλος>>.

 O συνεχής μας αγώνας για την Ανακατασκευή της ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ και την προστασία της Κοιλάδας του Αχελώου βρήκε από του έτους 2020 συνοδοιπόρο του τον λιθοξόο και Πρωτομάστορα της ΓΕΦΥΡΑΣ της ΠΛΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΟΡΑΒΟ (εκ Κηπουριού Γρεβενών) που τα έργα του με την πέτρα και πάνω στην λιθοδομή και στα Πετρογέφυρα, ανά την Ελλάδα, είναι θαυμαστά

ποιήματα και τον ξεχωρίζουν, τον κάνουν διακριτό στη λαϊκή αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ελλάδας!!!

 Η συνομιλία του με την πέτρα πάνω στο πελέκημά της, στο σμίλεμά της και στο χτίσιμό της, λες και είναι η γλώσσα της μάνας με το νεογέννητο παιδί της αφού τη χαϊδεύει, της μιλάει με γλυκύτητα, την ταχταρίζει, της τραγουδάει προσπαθώντας να μην την πονέσει στα χτυπήματά της με τα εργαλεία του!!! Και αυτή τον αποδέχεται πηγαίνοντάς τον με τα νερά του και τις επιθυμίες του!!!

 Τα μυστικά της πέτρας που γνώρισε με την κοντά 60 χρόνια ενασχόλησή του μαζί της και της τέχνης του δεν τα κρατάει για τον εαυτό του παρά τα δίνει απλόχερα στους συνεργάτες του κατά την εκτέλεση του έργου!!!

 Τα μυστικά των Πετρογέφυρων, που είναι ακόμη περισσότερο σημαντικά για όσους θέλουν να ασχοληθούν μαζί τους, τα δίνει και αυτά απλόχερα!!!

 Τα έδωσε στην Αναστήλωση της Γέφυρας της Πλάκας!!!

 Τα έδωσε και στην Μικρογραφία της Γέφυρας Κοράκου που χάρις σε εκείνον κυρίως και οικονομικά και τεχνικά και σε συνεργασία μαζί μας (ως Επιτροπή Ανακατασκευής της και ως Πρωτοβουλία Προστασίας της Κοιλάδας Αχελώου και των Μνημείων της) στήθηκε όρθια εκεί στα απομεινάρια της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου, στον Μυθικό Αχελώο, και αποδόθηκε στις 16.7.2022 στην Πολιτιστική Κληρονομιά της Κοιλάδας και στην Ιστορία για να υποδείξει στο Κράτος μας ότι πρέπει να έχει συνέχεια και να προβεί στις δέουσες ενέργειες Ανακατασκευής της Θρυλικής Γέφυρας ΚΟΡΑΚΟΥ, όπως έχει δεσμευθεί επισήμως, και που για μας είναι ένα όραμα δεκαετιών. Εκεί προσωπικά τον θαύμασα για την πολύπλευρη και κυκλωτική μέθοδο της κατασκευής της!!!

 Όμως ο Πρωτομάστορας ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΡΑΒΟΣ είναι και συγγραφέας, με πρώτο του έργο το <<Λιθοδομή στο χτες και στο σήμερα>> και με το πρόσφατο έργο του <<ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ>> που εκδόθηκε επιμελεία του το 2022 από τον σημαντικό Εκδοτικό Οίκο <<ΑΤΡΕΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΣ>> (της Κυρίας Αλεξίας Πετροπούλου) και που αναφέρεται στο μεν κύριο μέρος του για τη ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, στο τέλος δε αυτού έχει συμπεριλάβει και ένα κεφάλαιο για την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ και το σημαντικότερο οι όποιες εισπράξεις από το βιβλίο αυτό, μετ’ αφαίρεση των εξόδων του, διατίθενται από τον συγγραφέα για τη Γέφυρα ΚΟΡΑΚΟΥ θέλοντας έτσι να συνδράμει στην προσπάθειά μας για την Ανακατασκευής της!!!

   Φίλες και φίλοι της ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΧΕΛΩΟΥ,

   Αργιθεάτες και Ραδοβυζινοί,

   Ηπειρώτες και Θεσσαλοί,

   Εραστές της Φύσης, των Πετρογέφυρων και του Λαϊκού μας Πολιτισμού αλλά και του βιβλίου.

           ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ και εμείς,

 ως Επιτροπή Ανακατασκευής της ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ και ως Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών για την Προστασία και ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου, να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου <<ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ>> του Πρωτομάστορα ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΡΑΒΟΥ που θα γίνει στις 25.1.2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 από τον Εκδοτικό Οίκο <<Ατρειδών Κύκλος>> (της Κυρίας Αλεξίας Πετροπούλου) στην Αίθουσα παρουσιάσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος - (οδός Κλεισθένους 15 - 7ος όροφος, όπισθεν του παλαιού Δημαρχείου Αθηνών - στην Πλατεία Κοτζιά, δίπλα στην Πλατεία Ομονοίας).

 Με την παρουσία σας θα γνωρίσετε και θα τιμήσετε και τον Πρωτομάστορα ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΡΑΒΟ και θα συμβάλλετε στην προσπάθειά μας Ανακατασκευής της θρυλικής ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ!!!

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μενέλαος Παπαδημητρίου

Δεύτερο ταξίδι στην αιωνιότητα

 Πρόσκληση

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_260.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα